Rakenduskõrgkoolid visualiseerivad tuleviku elukeskkonda

PM Haridusportaal
Copy
Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu esimees, Eesti Lennuakadeemia rektor Koit Kaskel kutsub täna homset looma.
Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu esimees, Eesti Lennuakadeemia rektor Koit Kaskel kutsub täna homset looma. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 19. oktoobril toimub visioonipäev Tuleviku elukeskkond, kus tutvustatakse Eesti rakenduskõrgkoolide teadus-arendustegevuse lahendusi, mida on võimalik tuleviku elukeskkonda kanda.

«Teema on aktuaalne, kuna rakenduskõrgkoolide teadusarendus toob ühiskonnale palju kasu. Meie tugevus ilmneb paljudes valdkondades nagu mehitamata lennunduse teenused, tervishoid, tark tootedisain ja ringmajandus, arhitektide ja moeloojate koostöös sündiv ruum jpm. Homsed lahendused ongi rakenduskõrgkoolide üks peamine tegevussuund,» ütles Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu esimees, Eesti Lennuakadeemia rektor Koit Kaskel.

Tänavune visioonipäev kutsub kaasa mõtlema, millises elukeskkonnas soovime tulevikus elada ja milliseid tulevikke tasuks vältida ning uurib kodanikusõbraliku linna kontseptsiooni. Visioonipäeval räägitakse nii terviseteadlikkusest ja -teenustest, tuleviku siseturvalisusest füüsilises ja virtuaalses ruumis, talendijuhtimisest, rohekeskkonnast, mehitamata sõidukite rollist, tuleviku tootedisainist, ehitus- ja rõivakunsti lõimumisest ning jätkusuutlikust ürituskorraldusest. Konverentsi paneeldiskussioonil arutlevad tuleviku-uurijad ja kõrgkoolide esindajad homsete lahenduste rakendamist tuleviku elukeskkonda kui ka selle üle, kuidas rakenduskõrgkoolide teadusarendustegevus ühiskonnale rohkem kasu tuua saaks.

Visioonikonverents Tuleviku elukeskkond on kõigile osavõtjatele tasuta.

Visioonikonverentsi Tuleviku elukeskkond kava ja otseülekannet saab jälgida otselingilt SIIT 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles