Maailmakoristuspäeval osales rekordarv koole ja lasteaedu

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Koolid osalesid üleilmsel koristuspäeval rekordarvu õpilastega. Fotol Hargla kooli maailmakoristajad.
Koolid osalesid üleilmsel koristuspäeval rekordarvu õpilastega. Fotol Hargla kooli maailmakoristajad. Foto: Erakogu

18. septembril toimunud neljandal maailmakoristuspäeval osales üldhariduskoolide keskkonnakampaania juhi Kerli Lauri andmetel rekordiliselt 176 lasteaeda ning 215 kooli. Kokku 32 984 last ja noort.

Eesti maailmakoristuspäeva eestvedaja Elike Saviorg rõõmustas, et keskkonnateemad lähevad inimestele üha enam korda. «Eriliselt valmistab rõõmu see, et taas on kõige rohkearvulisemalt esindatud lapsed ja noored. Nende osavõtt ja positiivne tagasiside näitavad, et maailmakoristuspäev on vajalik ja muutunud lausa haridusasutustele oodatud iga-aastaseks sündmuseks,» väljendas Saviorg heameelt.

Aktsioonist osa võtnud koolide ja lasteaedade vahel loositakse oktoobris välja auhinnad. Üks kool võidab tänavuste puhta maailma saadikute Trad.Attacki!, NOËPi ja WATEVA ühiskontserdi. Ühe lasteaia mudilasi üllatavad etendusega aga Piip ja Tuut.

Osalevatelt koolidelt ja lasteaedadelt oodati koristuspäeva jäädvustamist nii pildis kui kirjas. Loosirattasse kanti koolid-lasteaiad, mis täitsid kõik tingimused, sealhulgas tagasisideankeedi. Võitjad selguvad oktoobris maailmakoristuspäeva Facebooki otseülekandes.

Kokku võttis üleilmsest maailmakoristuspäevast osa 191 riiki, tehes sellest statistiliselt seni edukaima koristuspäeva. Osalusrekord purustati Eestiski, kus ettevõtmisele registreerus 41 718 inimest, mida on üle 10 000 rohkem kui mullu.

Iga-aastase väikeprügi, nagud suitsukonid ja pisiplast, kõrval olid Eesti koristuse tähelepanu keskpunktis tänavu elektroonikajäätmed.  Järgmistest ettevõtmistest rääkides loodab Eesti koristuspäeva eestvedaja Saviorg pöörata tähelepanu veel enam vanaelektroonikale, patareidele ja ka toidu raiskamisele. 

Maailmakoristuspäeva korraldamist toetasid keskkonnainvesteeringute keskus, Ringy, Telia, Postimees, Elmar, Kanal 2, ProTone, Eesti jäätmekäitlus, riigimetsamajandamise keskus, transpordiamet, eKool, Sky Plus, Retro FM.

Järgmine maailmakoristuspäev toimub 17. septembril 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles