EKSPERT EETRIS ⟩ Heie Marie Treier: «Suur saarlane Louis Kahn»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

20. oktoobril on Tallinna Ülikooli saatesarjas «Ekspert eetris» külas Tallinna Ülikooli kunstiajaloo lektor Heie Marie Treier. Kõne all on Kuressaares sündinud Louis Kahn ja tema looming.

Sel aastal tähistatakse 20. sajandi üheks olulisemaks arhitektiks peetava Eestis sündinud Ameerika arhitekti Louis Kahni 120. sünniaastapäeva. Kahn arendas välja oma arhitektuurifilosoofia. Tema hooneid iseloomustavad lihtsad suursuguselt monumentaalsed vormid, palju betooni ja loomulikku valgust. Kümmekond aastat tagasi hakkas levima teooria, et suurkuju loomingut mõjutas ka lapsepõlves nähtud monumentaalne stiilipuhas Kuressaare linnus. Saates küsitleb Tallinna Ülikooli arendusprorektor Katrin Saks Tallinna Ülikooli kunstiajaloo lektorit Heie Marie Treierit, kes on olnud just selle käsitluse eestkõnelejaid.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega just praegu aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli prorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles