TalTech: kanna käepaela või pane mask ette

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
TalTech nõuab kaitsesüstita inimestelt maski, foto on illustratiivne
TalTech nõuab kaitsesüstita inimestelt maski, foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) seadis juba suve lõpus sisse korra, et vaktsineeritud või koroona läbipõdenud inimesed võiksid kanda ülikooli hoonetes spetsiaalset käepaela – nüüd aga pandi paika kord, et käepaelata inimestel on maski kandmine kohustuslik.

«TalTechis kehtiv käepaelasüsteem on endiselt vabatahtlik. Esmaspäeval kehtima hakkava korra järgi on erinevus see, et need, kes käepaela ei kanna, peavad kandma maski. Seni oli maski kandmine soovituslik, kuna ülikooli on lubatud siseneda üksnes ülikooli töötajatel ja tudengitel. Väljast tulnud külaliste nakkusohutust pidi ja peab ka edaspidi kontrollima võõrustaja,» selgitas TalTechi strateegilise kommunikatsiooni juht Epp Joala.

Tuleb järgida reegleid

Tema sõnul soovitab ülikool igal juhul kõikidel oma töötajatel ja tudengitel end vaktsineerida. «Oleme praeguseks kuuel korral pakkunud tasuta kohapealset eelregistreerumiseta vaktsineerimisvõimalust. Seda nii Mustamäe linnakus kui Mereakadeemias ja Virumaa kolledžis. Järgmisel paaril nädalal pakume seda võimalust taas,» rääkis Joala.

Samas ei kohusta Joala sõnul ülikool oma liikmeskonnal end vaktsineerida – kedagi vaktsineerimatuse tõttu koju ei saadeta. «Oluline on lihtsalt järgida ülikoolis kehtivaid reegleid – käepaela või maski kandmine; hajutamine; distantsi hoidmine; ülikool tagab pindade regulaarse puhastamise; sissepääsude juures on tagatud maskid ja desinfitseerimisvahendid,» loetles Joala.

Enamik töötajatest on vaktsineeritud

Joala sõnul on TalTechi töötajatest 87 protsenti vaktsineeritud. «Töötajad, kes pole vaktsineeritud ega viirust läbi põdenud, peavad ülikooli riskianalüüsi ja selle tegevuskava järgi tõendama kord nädalas oma nakkusohutust antigeeni kiirtestiga,» märkis Joala.

Tema sõnul on hea meel tõdeda, et praeguse seisuga on ülikoolile teadaolevalt nakatunuid väga vähe, suisa üksikud. «Seega pole viiruse levik õppe- ega teadustööd segama hakanud. Piirangute kehtestamisel lähtume nii valitsuse seatud piirangutest kui ülikooli sisese riskianalüüsi tegevuskavast,» ütles Joala.

Tema sõnul pole ülikoolil kahjuks infot tudengite vaktsineerituse kohta. «Oleme endiselt selle info ootel haridus- ja teadusministeeriumist. Suur osa õppest toimub juba praegu hübriid- või veebipõhise õppena,» lisas Joala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles