Pimedad tunnustasid meeli ergutavaid õppematerjale aasta teona

PM Haridusportaal
Copy
Meeltemätas on mätta kujuline kohver, mis on looduse vahendamise komplekt metsa-, raba- ja rannikukoosluste tutvustamiseks erinevate meelte abil.
Meeltemätas on mätta kujuline kohver, mis on looduse vahendamise komplekt metsa-, raba- ja rannikukoosluste tutvustamiseks erinevate meelte abil. Foto: Keskkonnaamet/Erakogu

Tänavu pälvivad Eesti Pimedate Liidu tunnustuse keskkonnaamet ja Velvet OÜ erinevate meelte kaudu loodust tutvustavate õppevahendite kogu «Meeltemätas» loomise ning Itella Estonia OÜ Smartposti pakiautomaatide nägemispuudega inimestele ligipääsetavateks muutmise eest.

«Tänavused tunnustuse «Aasta tegu 2021» laureaadid võiks koondada ligipääsetavuse märksõna alla. Keskkonnaamet on koos Velvetiga loonud ideaalsed õppevahendid, mille abil saavad nägemispuudega lapsed ja täiskasvanud loodusega tutvuda," teatas liit.

Tunnustust inimestele ja organisatsioonidele, kes on eelnenud aasta jooksul aidanud nägemispuudega inimeste elukvaliteeti parandada, jagab liit juba kümnendat aastat.

Tänavu tunnustati ka Itella Smartposti, sest koroonaviiruse tõttu tuli ka nägemispuudega inimestel hakata tavalisest enam pakke tellima. «Meie palvele pakiautomaadid ligipääsetavaks muuta reageeris Itella Smartpost, mis on varustamas oma pakiautomaate punktkirjas siltidega nii, et ka nägemispuudega inimesed neid kasutada saaksid,» ütles Eesti Pimedate Liidu juhatuse esimees Jakob Rosin.

Eesti Pimedate Liit tunnustab rahvusvahelisel valge kepi päeval neid inimesi ja organisatsioone, kes on eelnenud aasta jooksul aidanud nägemispuudega inimeste elukvaliteeti parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles