Õppijasõbralikuma tööandja nimetuse pälvis Eesti Energia

PM Haridusportaal
Copy
Õppijasõbraliku ettevõtte peakontor Tallinnas Lelle tänaval.
Õppijasõbraliku ettevõtte peakontor Tallinnas Lelle tänaval. Foto: Eesti Energia

Selle aasta õppijasõbralikum tööandja on Eesti Energia AS, teatasid võitja valinud Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon (ETKA) Andras ning haridus- ja teadusministeerium (HTM).

HTM-i kantsler Kristi Vinter-Nemvalts tunnustas võitjat. «Viimase poolteise aasta jooksul oleme saanud märkimisväärselt arendada oma kohanemis- ja õpioskusi,» ütles HTM-i kantsler Kristi Vinter-Nemvalts. «Eesti Energia AS on õppimist väärtustades eeskujuks kõikidele teistele Eesti ettevõtetele, sest on mõistnud, et elukestev õpe aitab kasvatada nii töötaja kui organisatsiooni väärtust.»

«Meie eesmärk on innovaatilise juhtimiskultuuri kujundamine ja töötajakogemuse edendamine. Edu võti peitub pidevas arengus ja võimaluses olla alati parim versioon iseendast. Oleme kujundanud Eesti Energias mitmekesise ja kombineeritud õpiteekonna - 70 protsenti õppimist läbi tegevuse, 20 protsenti õppimist kolleegidelt, 10 protsenti õppimist koolitustelt. Kasutame uudset e-õppekeskkonda, mis toetab nii karjääri kui ka vaimset tervist,» ütles Eesti Energia töötajakogemuse direktor Tiina Drui.

«Väärtustame omavahelist kogemuste jagamist ja võrgustiku loomist teadmispõhistes klubides ning oleme suurim praktikakohtade pakkuja. Iga IT- ja inseneriteaduskonna õppur leiab Eesti Energiast endale väljakutseid, mis erialasel teekonnal edasi viivad. Meil praktikal käinud noortest tuleb tööle ligi seitse protsenti. Julgustame inspireerimist just läbi elukestva õppimise ja arengu,» sõnas Drui.

Hindamiskomisjoni juhi, Tööandjate Keskliidu haridusnõuniku Anneli Entsoni sõnul eristus 2021. aastal võidu pälvinud Eesti Energia teistest kandidaatidest just seetõttu, et töötajate arengut planeeritakse järjepidevalt, seejuures väärtustatakse nii töötajate erialaseid kui ka enesearengukoolitusi ning kõigile töötajatele on kättesaadavad õppeinfo ja koolitusmaterjalid. Eesti Energia on ka suurim praktikakohtade pakkuja.

Õppijasõbraliku tööandja tunnustamise eesmärk on väärtustada õppimist ja õpetamist nii avalikus-, era- kui ka kolmandas sektoris. Tänavu septembris toimunud konkursile esitati 48 kandidaati.

Eelmisel aastal pälvis võidu OÜ Puidukoda, eriauhinnad said Baltic Workboats AS ja Päts OÜ. Kaks neist jagasid üritusel enda kogemust möödunud aastast, mis oli kõigi ettevõtete jaoks tavapärasest erinev.

Õppijasõbraliku tööandja konkurssi korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, ETKA Andras ning HTM. Konkurssi toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles