Riik pakub lapsevanematele õppimist toetavaid koolitusi (1)

PM Haridusportaal
Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna Foto: Tairo Lutter

Tänavu sügisel viib haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti Rahvaülikoolide Liidu ning Vaikuseminutitega läbi koolitused lapsevanematele, et pakkuda neile tuge ja oskusi laste õppimise ning vaimse tervise murede varajasel märkamisel ja abistamisel.

Praeguseks on koolitatud juba üle 200 lapsevanema ning koolitused kestavad kevadeni.

«Uuringud on näidanud, et distantsõpe ei sobinud umbes ühele kolmandikule õppijatest, seega on õppimise ja õpimotivatsiooni teadlik toetamine lapsevanema poolt oluline,» tõdes haridus- ja teadusminister Liina Kersna. «Teadlik lapsevanem suudab märgata juba varajasi vaimse tervise probleemide ilminguid ning oskuslikult sekkuda. Omalt poolt teeme kõik selleks, et lapsevanemad oskaksid oma lapsi kuulata ja vajadusel aidata.»

Koolitusi viivad läbi MTÜ Vaikuseminutid ning MTÜ Eesti Rahvaülikoolide Liit. Koolitused toimuvad üle Eesti ning teemadest on fookuses laste vaimne tervis ning õpioskuste ja -motivatsiooni toetamine. Fookuses on tõenduspõhistele teadmistele tuginev teooria ning sellele järgnevad praktilised harjutused või tehnikad, mida saab lapsevanem iseseisvalt edasi praktiseerida.

«Rahvaülikoolide tänased kogemused lapsevanematele suunatud teemadega kinnitavad, et vajadus selliste koolituste järgi on tõesti suur. Paljud grupid on juba täitunud, teised täituvad kiiresti. Nii mõneski kodukohas on see esmakordne võimalus valida nii erinevate lapsevanematele suunatud teemade vahel. Meil on hea meel, et saame olulises küsimuses oma üle-eestilise võrgustikuga õla alla panna,» kinnitab Eesti Rahvaülikoolide Liidu juhatuse liige Ingrid Leinus.

Praeguseks on Eesti Rahvaülikoolide Liit korraldanud juba üle 12 koolituse Eesti erinevates piirkondades ning koolitustel on osalenud üle 200 lapsevanema.

MTÜ Vaikuseminutite koolitused alustavad novembrist 2021. Lisaks kontaktkoolitustele luuakse veebiseminarid, mis jäävad kõigile huvilistele kättesaadavaks nii haridus- ja teadusministeeriumi kui ka haridus- ja noorteameti veebilehtedel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles