Programm koolitab õpilasi rahatarkuse asjatundjateks

BNS
Copy
Kooliõpilastele antavad finantskirjaoskuse tunnid sisaldavad säästmise, investeerimise, eelarve haldamise ja ettevõtluse teemasid.
Kooliõpilastele antavad finantskirjaoskuse tunnid sisaldavad säästmise, investeerimise, eelarve haldamise ja ettevõtluse teemasid. Foto: Erakogu

SEB koolisaadikute programm jätkab teise lennuga, et panustada finantskirjaoskuse parandamisse Eestis.

Tegemist on unikaalse arenguprogrammiga, mille jooksul läbivad keskkooliõpilased rahatarkuse koolituste sarja ja jagavad saadud teadmisi oma kaasõpilastega. Sel korral laieneb programm ka Lätti ja Leetu.

«Investeerimine, jätkusuutlik ettevõtlus ja rahaasjade edukas korraldamine pakuvad noortele järjest rohkem huvi, mistõttu jätkame ka tänavu sügisel koolisaadikute programmiga ning laiendame seda teistesse Balti riikidesse. Kutsume tublisid ja hakkajaid keskkoolinoori algatusega liituma, et saada vahetu kogemus finantsmaailmas, läbida põhjalik rahatarkuse koolituste sari ja oma teadmisi kaasõpilastega jagada ning koostöös panustada laiemalt finantskirjaoskuse parandamisse üle Eesti,» kommenteeris SEB turunduse segmendijuht Delis Kruustik.

Kaheksa kuud kestva programmi jooksul saavad noored rahvusvahelise koostöö kogemuse ning saadikuid koolitatakse säästmise, investeerimise, eelarve haldamise ja ettevõtluse teemadel. Lisaks toimuvad saadikutele õpitoad, mis räägivad edukast avalikust esinemisest, isikliku brändi loomisest ning teenuse disainist, et paremini  end finantsteadmiste jagamiseks ette valmistada. Noortele on nende isiklikul arenguteel toeks SEB panga mentorid.

«Koolisaadikute programmi eesmärk on jagada rahatarkust noortelt noortele. Usume, et tänu programmis omandatud kogemusele ja teadmistele on just noored ise kõige paremad finantskirjaoskuse õpetajad oma koolikaaslastele, seletades tundides teooriat enda vaatenurgast ja kasutades eakaaslastele sobivaid näiteid,» lisas Kruustik.

Hiljemalt oktoobri lõpuks on oodatud kandideerima kõik 10. ja 11. klassi õpilased. Koolisaadikute programmiga on võimalik täpsemalt tutvuda SEB kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles