Tartu kutsehariduskeskus hakkab kandma Tartu rakendusliku kolledži nime (1)

PM Haridusportaal
Copy
Fotol uue nime saava Tartu kutsehariduskeskuse arvutiklass.
Fotol uue nime saava Tartu kutsehariduskeskuse arvutiklass. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kutsehariduskeskus jätkab tuleva aasta algusest Tartu rakendusliku kolledži nime all. Nimevahetus on osa kooli juubeliaastaks valmivast identiteedi uuendamisest, millega soovitakse viia kuvand vastavusse nüüdisaegse sisuga ning anda paremini edasi kooli väärtusi ja tulevikuvisiooni.

Tartu kutsehariduskeskuse direktori Raini Jõksi sõnul on muudatuse põhjused palju sügavamad ja sisulisemad. «Nimevahetus on ainult üks osa käimasolevast rebrändingu protsessist. Tartu kutsehariduskeskus saab järgmisel aastal 100-aastaseks. Tundsime, et on paras aeg üle vaadata, kus me seisame, kuidas väljapoole paistame ning kuhu liikuda tahame,» selgitas Jõks. Tema sõnul on selge ja nüüdisaegne identiteet üks võimalus, et jõuda nende noorteni, kes praegu ei näe kutsehariduses piisavalt kaalukat valikuvõimalust. «Eesti vajab meisterlikke praktiliste oskustega inimesi ning meie ülesanne on tuua kutseharidusse rohkem motiveeritud ja võimekaid noori. Elame ajal, kus lihtsaid töid ei ole enam ammu olemas ja me tahame seda valjult välja öelda,» tõdes Jõks.

Visuaalse identiteedi uuendamise käigus viidi läbi kasutajauuring, millega uuriti erinevate inimrühmade kasutajakogemusi, hoiakuid ja ootusi koolile. Uuringusse olid kaasatud kooli vilistlased, õpilased, õpetajad, tööandjad ja partnerettevõtted, kes kooliga kokkupuutes on. «Vajadus brändi uuendamise käigus ka nimemuudatus ette võta, tõukus otseselt kasutajauuringu tulemustest ning taipamisest, et praegune nimi ei toeta meie arengueesmärke,» avas nimevahetuse tagamaid Tartu kutsehariduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Riinu Räim. «Oleme Eesti suurim kutseõppeasutus, seda nii õppijate arvu kui ka välispartnerite poolest. Meil on selge ambitsioon olla kutsehariduse eestkõneleja ning töö käib selle nimel, et kujuneda kutsehariduse tippkeskuseks rahvusvahelisel tasandil. Tugeva identiteedi kehtestamine ja selge eristumine konkurentidest on selles protsessis olulisel kohal,» võttis Räim põhjendused kokku.

Töid tegi disainiagentuur Velvet ning uus nimi ja visuaalid võetakse kasutusele jaanuaris 2022.

Tartu kutsehariduskeskus on Eesti suurim kutseõppeasutus, kus taseme- ja täiendõppes õpib üle 3000 õppija. Kooli kahes õppehoones tegutseb seitse teemakooli ning täiendõpet ja lühikoolitusi pakkuv koolitus- ja nõustamiskeskus. Kooli missioon on luua võimalusi tulevikutöö oskustega meistrite kujunemiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles