Selgub tänavune õppijasõbralik tööandja

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy

Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustavad Eesti Tööandjate Keskliit, ETKA Andras ning Haridus- ja Teadusministeerium konkursi «Aasta õppijasõbralik tööandja 2021» parimaid.

Aasta õppijasõbralik tööandja 2021 tiitli pälvis Eesti Energia AS. Võitja valiti välja maakondlike laureaatide seast. Tänavu septembris toimunud konkursile esitati 48 kandidaati.

«Meie eesmärk on innovaatilise juhtimiskultuuri kujundamine ja töötajakogemuse edendamine. Edu võti peitub pidevas arengus ja võimaluses olla alati parim versioon iseendast. Oleme kujundanud Eesti Energias mitmekesise ja kombineeritud õpiteekonna - 70% õppimist läbi tegevuse, 20% õppimist kolleegidelt, 10% õppimist koolitustelt. Kasutame uudset e-õppekeskkonda, mis toetab nii karjääri kui ka vaimset tervist,» ütles Eesti Energia töötajakogemuse direktor Tiina Drui.

«Väärtustame omavahelist kogemuste jagamist ja võrgustiku loomist teadmispõhistes klubides ning oleme suurim praktikakohtade pakkuja. Iga IT- ja inseneriteaduskonna õppur leiab Eesti Energiast endale väljakutseid, mis erialasel teekonnal edasi viivad. Meil praktikal käinud noortest tuleb tööle ligi 7%. Julgustame inspireerimist just läbi elukestva õppimise ja arengu,» sõnas Drui.

Eesti Energia töötajakogemuse direktor Tiina Drui ja kultuurihäki valdkonnajuht Kadi Piikov
Eesti Energia töötajakogemuse direktor Tiina Drui ja kultuurihäki valdkonnajuht Kadi Piikov Foto: Arno Mikkor

Hindamiskomisjoni juhi, Tööandjate Keskliidu haridusnõuniku Anneli Entsoni sõnul eristus 2021. aastal võidu pälvinud Eesti Energia teistest kandidaatidest just seetõttu, et töötajate arengut planeeritakse järjepidevalt, seejuures väärtustatakse nii töötajate erialaseid kui ka enesearengukoolitusi ning kõigile töötajatele on kättesaadavad õppeinfo ja koolitusmaterjalid. «Eesti Energia on ka suurim praktikakohtade pakkuja,» ütles Entson.

Eelmisel aastal pälvis võidu OÜ Puidukoda, eriauhinnad said Baltic Workboats AS ja Päts OÜ. Kaks neist jagasid üritusel enda kogemust möödunud aastast, mis oli kõigi ettevõtete jaoks tavapärasest erinev. 

Tunnustamissündmus on osa Euroopa Sotsiaalfondi «Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine» projektist. Õppijasõbraliku tööandja tunnustamise eesmärk on väärtustada õppimist ja õpetamist nii avalikus-, era- kui ka kolmandas sektoris.

Õppijasõbraliku tööandja konkurssi korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, ETKA Andras ning Haridus- ja Teadusministeerium. Konkurssi toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles