RKAS otsib Pelgulinna riigigümnaasiumi ehitajat

BNS
Copy
Riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi võidutöö Seitse venda, mis on valminud arhitektuuribüroos Arhitekt Must
Riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi võidutöö Seitse venda, mis on valminud arhitektuuribüroos Arhitekt Must Foto: Arhitekt Must OÜ

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) kuulutas välja riigihanke Pelgulinna riigigümnaasiumi õppehoone ehitustöödeks; varasema info järgi on selle maksumuseks arvestatud 15 miljonit eurot.

Neljakorruselise õppehoone ehitusalune pind on 3773 ruutmeetrit ja suletud netopind 8273 ruutmeetrit. Projekteeritud riigigümnaasiumi hoone koosneb kolmest ruudukujulise põhiplaaniga hoonemahust, mis lõikuvad üksteise sisse, selgub hankedokumentidest.

Hoone konstruktsioonimaterjalideks on põhimahus puit ja osaliselt raudbetoon. Välisseinad on kaetud laudise ja puitsõrestikuga. Hoone välimisse perimeetrisse on paigutatud klassiruumid ja suuremad avalikud alad, siseperimeetris on ruumid, mis ei vaja otsest päikesevalgust – tualetid, riietusruumid, abi-ja hoiuruumid.

Kinnistule on projekteeritud juurdepääsu ja liikumisteed, jalgratta- ja autoparkla, kõrg- ja madalhaljastus

Pelgulinna riigigümnaasiumi hoone on kavandatud aadressile Kolde puiestee 67a. Õppehoone arhitektuurikonkursi võitis arhitektuuribüroo Arhitekt Must ideekavandiga «Seitse venda».

Pelgulinna riigigümnaasiumi ehitust rahastatakse Euroopa Liidu vahenditest. Abiraha kaotamise vältimiseks tuleb riigigümnaasium valmis ehitada 2023. aastaks.

Hankeleping soovitakse sõlmida kuni 2023. aasta 1. augustini. Pakkumusi saab esitada 24. novembri ennelõunani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles