GALERII KANDIDAATKOOLIDEST ⟩ Rahvahääletusel saab valida aasta kooli

BNS
Copy

Esmaspäeval algab rahvahääletus aasta kool 2021 väljaselgitamiseks ning sellele tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli seitsmest maakonnast, oma lemmikkooli poolt saab hääletada 22. oktoobrini.

Konkursi finalistide videotega saab esmaspevast tutvuda ETV hommikusaates «Terevisioon» ja portaali Novaator vahendusel. Rahvahääletus kestab 22. oktoobrini aadressil novaator.err.ee/aastakool.

Kokku esitasid konkursile oma kooli tutvustava lühivideo, pildigalerii ja kaaskirja 24 üldharidus- ja kutsekooli üle Eesti. «Sel aastal on tähelepanuväärne Ida-Virumaa tubli osalus. Neljast kandideerinud koolist on finaalis tervelt kolm kooli just Ida-Virumaalt,» rääkis haridus- ja noorteameti projektijuht Kadri Ratas. «Rõõm on finaali pääsenud koolide seast leida väga eripalgelisi koole. Võime juba praegu julgelt öelda, et aasta kooli tiitlit on väärt kõik esikümnesse pääsenud koolid,» märkis Ratas.

Aasta kooli žürii otsusega pääsesid tänavu finaali Jõhvi Gümnaasium, Uulu Põhikool, Rakvere Ametikool, Jõhvi Vene Põhikool, Parksepa Keskkool, Tallinna Juudi Kool, Tartu Tamme Gümnaasium, Kohtla-Järve Gümnaasium, Türi Ühisgümnaasium ning Ruila Põhikool.

Võitja väljaselgitamiseks liidetakse kokku rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Aasta kool 2021 kuulutatakse välja 5. novembril ETV otsesaates «Terevisioon».

Sel aastal soovivad haridus- ja noorteamet koos haridus- ja teadusministeeriumiga esile tõsta neid koole, kus keerulisele ajale vaatamata on suudetud tagada kvaliteetne õpe ja leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks. Seda arvestades tegi finalistide valiku aasta kooli žürii, kuhu kuulusid: Anette Viin Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERR noortesaatest «Nova» ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru Gümnaasium, aasta varem Viljandi Gümnaasium ning enne seda Tallinna 32. Keskkool.

Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi poolt korraldatava aasta õpetaja konkursist, mille eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles