Tõhustusdoose hakatakse pakkuma ka haridusvaldkonna töötajatele

PM Haridusportaal
Copy
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne.
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Valitsuskabineti nõupidamisel otsustati, et COVID-19 vaktsiini tõhustusdoose pakutakse neile haridusvaldkonna töötajatele, kellel on esmase vaktsineerimiskuuri lõpetamisest möödunud vähemalt kuus kuud.

«Meie eesmärk on hoida võimalikult turvaliselt koolid avatuna ja üheks lisameetmeks on õpetajatele tõhustusdooside võimaldamine,» sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning tõi välja, et koolides nakatuvad enamasti küll vaktsineerimata õpilased, aga nakatunuid on ka õpetajate seas, kes on vaktsineeritud rohkem kui kuus kuud tagasi ning vaktsiini tõhusus on langenud. «Meie õpetajad vajavad maksimaalset kaitset,» tõdes Kersna ja julgustas õpetajad pakutavat võimalust kasutama.

Tõhustusdoosi soovitatakse just eelkõige vanemaealistele. Vaktsineerida saavad haridustöötajad mugavalt nii koolis, perearsti juures kui kõikides avalikes vaktsineerimispunktides. Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitab sõltumata sellest, millist vaktsiini on inimesele varem manustatud, teha tõhustusdoos Pfizer/BioNTech vaktsiiniga.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärgid on vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, kaitsta riskirühmi, kelle nakatumisel võib COVID-19 haigus kulgeda raskemalt, vähendada koroonaviiruse levikut Eestis ning hoida sellega COVID-19 haiguse kolmas laine võimalikult madalal, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning hoida Eesti ühiskond võimalikult avatud. Infot vaktsineerimise võimaluste kohta saab veebilehelt www.vaktsineeri.ee ja riigiinfo telefonilt 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles