Sõmeru kool tegutseb Erasmus+ projekti raames rohelise tuleviku nimel

Virumaa Teataja
Copy
Sõmeru põhikool.
Sõmeru põhikool. Foto: Meelis Meilbaum

Septembri lõpus käis Sõmeru kooli esindus Erasmus+ projekti raames Rumeenias, et kohtuda keskkonnateadlikkust tõstva algatuse partneritega.

Direktor Virge Ong rääkis, et poolteist aastat pärast Erasmus+ projekti «Together for a Green Future» algust võimaldas pandeemiline olukord lõpuks ometi alustada rännetega. Koos temaga sõitsid õpetajad Kadri Mark ja Kairi Peil Rumeeniasse projektipartneritega esimest korda kohtuma. Lisaks Rumeeniale on projektis partneriteks Türgi, Ungari, Itaalia ja Serbia.

Kadri Mark, kes pälvis kooli aasta õpetaja tiitli, on ühtlasi Erasmus+ projektide eestvedaja ja kirjutaja. Ta rääkis, et eesmärk on tõsta õpilaste teadlikkust keskkonnahoiu ja ületarbimise suhtes ning kõnelda viimase tagajärgedest loodusele.

«Oluline osa on taaskasutamine ja töötlemine,» sõnas õpetaja ja lisas, et veebruari algul tulevad partnerid koos oma õpilastega Sõmeru kooli külla ja toimuvad töötoad. «Eesti on keskkonna kaitsmisel paljuski paremini arenenud ja teinud edusamme,» ütles Kadri Mark ja lisas, et reis oli ühest küljest tore, kuid väga intensiivne.

Ühtlasi jõuti käia Doonaul tutvumas konkreetsele piirkonnale ainuomaste liikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles