Jõgevamaal läks osa koole distantsõppele

BNS
Copy
Jõgeva vallas asuv Vaimastvere kool on kaugõppel.
Jõgeva vallas asuv Vaimastvere kool on kaugõppel. Foto: Eili Arula

Jõgevamaa Voore kool ja Vaimastvere kool läksid sellest nädalast distantsõppele, kuna õpilaste ja õpetajate seas on nakatumus praegu suur, kirjutab Vooremaa.

Voore kool on distantsõppel 17. oktoobrini. Kooli direktor Kalle Kolberg rääkis, et haigestunuid on nii õpetajate kui ka õpilaste hulgas. «Õpilastest umbes üks neljandik on positiivse testitulemusega. Valdavalt on haigestunuid just algklassides - 1.-4. klassis - käivate õpilaste seas. Mõistlik oli see otsus hetkel teha,» lisas Kolberg.

Voore seltsimaja juhataja Terje Lill ütles, et kuna Voore külas on koroonaviirus levimas, siis on seltsimajas kokkulepe hoida distantsi, kuid ametlikke korraldusi näiteks kasvõi raamatukogu sulgeda, pole tulnud.

Vaimastvere koolis on haigestunute osakaal samuti suur. «Vaimastvere kool on distantsõppel kuni järgmise nädala lõpuni. Haigestunuid tuleb iga päevaga juurde, olen isegi koroonapositiivne,» lausus kooli direktor Väino Ling. «Haigestumine on olnud erinev - kellel on kõrge palavik, kes põeb kergemini. Ka mina ei oska öelda, kust või millal haiguse sain,» lisas Ling.

SA Jõgeva Haigla juhatuse liige Peep Põdder tõi välja, et kahetsusväärselt levib praegu koroonaviirus koolides. «Haigete ja hooldekodu klientide külastamine on keelatud. Me ei lase sisse isegi neid, kellel on koroonapass ja kes on vaktsineeritud, sest ka vaktsineeritute seas levib viirus,» rääkis Põdder ja lisas, et haigla jätkab plaanilise tööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles