Tallinn ootab taas koolidesse vaktsineerima

PM Haridusportaal
Copy
Vaktsineerima oodatakse kõiki üle 12-aastaseid ja alaealistel on vajalik vanema nõusolek.
Vaktsineerima oodatakse kõiki üle 12-aastaseid ja alaealistel on vajalik vanema nõusolek. Foto: Kristjan Teedema

Pealinna koolides levib koroona, mistõttu oodatakse sel nädalavahetusel õpilasi ja kõiki teisi soovijad taas koolidesse vaktsineerima. 

Eeloleval nädalavahetusel saab vaktsineerida kümnes Tallinna koolis: laupäeval kell 10–15 on vaktsineerimiseks avatud üks ja kell 10–18 seitse kooli, pühapäeval kell 10–18 saab kaitsesüstida kahes koolis. Vaktsineerima on oodatud kõik soovijad alates 12. eluaastast, eelregistreerimine ei ole vajalik.

Ulatuslikud koroonakolded on 24 Tallinna koolis, peale selle veel arvukad üksikjuhtumid. «Kuigi see haigus ei ole laste jaoks nii ohtlik kui eakatele, mõjutab viiruse laialdane levik nii haigestunud lapsi, nende peresid ja lähedasi ning paraku ka koolitööd,» ütles Tallinna koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik. 

«Eeloleval nädalavahetusel süstitakse koolides teisi doose, kuid loodame väga, et vaktsineerima tulevad ka need inimesed, kes ei ole seda eri põhjustel veel teinud või kellel on haiguse läbipõdemisest möödunud vähemalt kuus kuud,» lisas Öpik.

9. oktoobril kell 10–15 saab vaktsineerida Pirita Majandusgümnaasiumis (Metsavahi tee 19). Kell 10–18 on avatud vaktsineerimispunktid Tallinna 21. Koolis (Raua 6, Kesklinn), Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis (K. Kärberi 9, Lasnamäe), Tallinna Õismäe Vene Lütseumis (Haabersti, Õismäe tee 28), Tallinna Nõmme Põhikoolis (Nõmme, Raudtee 68) ning Ehte Humanitaargümnaasiumis (Põhja-Tallinn, Ehte 9), samuti Mustamäel Tallinna 53. Keskkoolis (J. Sütiste tee 42) ja Tallinna Tehnikagümnaasiumis (Sõpruse pst 187).

10. oktoobril kell 10–18 saab vaktsineerida Tallinna Kristiine Gümnaasiumis (Nõmme tee 32) ja Lasnamäe Gümnaasiumis (Pae 59).

Kui vaktsineerimispunkt ei ole õpilase oma koolis, võib ta minna ka teise kooli, kus vaktsineerimine on korraldatud. Eelregistreerimata saavad vaktsineerida kõik soovijad alates 12. eluaastast.

Vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Pfizer/BioNTech Comirnaty. Kõik Tallinna koolid on saatnud õpilastele ja lapsevanematele teavituskirja ja vanema nõusoleku vormi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles