Täiskasvanud õppija nädal: aasta õppija, koolitaja ning õpitegu saavad tunnustuse

PM Haridusportaal
Copy
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Remo Tõnismäe

Haridus- ja teadusministeerium tunnustab reedel koos Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andrasega täiskasvanud õppijaid, koolitajaid ja õpitegusid.

Täiskasvanuhariduse tunnustamise konkurssi ja täiskasvanud õppija nädalat korraldatakse 24. korda. Kevadel esitati aasta õppija tiitlile 135, aasta koolitaja tiitlile 71 ja aasta õpiteole 58 kandidaati.

Suvel valisid maakondlikud komisjonid välja nominendid. Seejärel moodustas Andras koos haridus- ja teadusministeeriumiga komisjoni, kuhu kuulusid täiskasvanuharidusega seotud organisatsioonide esindajad ning teised osapooled ja koos valiti välja kõikide kategooriate võitjad.

Riikliku ja maakonna tasandi laureaadid saavad teist aastat järjest stiliseeritud rukkilille kujutisega märgise. 

Ülekannet täiskasvanud õppija tunnustamisüritusest saab jälgida reedel kell 12 Postimehe veebi vahendusel. Päevajuht on laulja Tanel Padar, kes on olnud täiskasvanuhariduse eestkõneleja ning õppija-eeskuju kõigile kahtlejatele, kes kunagi õpitee pooleli jätnud. Muusikalisi vahepalasid pakuvad Valter Soosalu harpejiil ning Jakko Maltis puutetundlikul LED-valgusega sämpelpillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles