Seminar otsib võimalusi tõhustada laste eesti keele õpet

PM Haridusportaal
Copy
Õpetaja. Foto on illustratiivne.
Õpetaja. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Eesti Kirjandusmuuseumi eestvõttel toimub neljapäeval lasteaia- ja põhikooli esimese astme õpetajatele eesti keele veebiseminar «Meie kiisul kriimud silmad: Lugev laps», et otsida võimalusi eesti keele õppe tõhustamiseks.

Veebiseminari eesmärk on tutvustada õpetajatele võimalusi emakeelepõhiste kultuuriväärtuste kujundamisel. Seminari keskmes on eesti keel ja selle õpetamine ning omandamine lasteaias ja koolis, sealhulgas lugemis- ja kirjutamisvalmiduse kujundamine lugemise ja jutustamise kaudu.

Seminaril saavad traditsiooniliselt sõna teadlased, muuseumitöötajad, kirjanikud ja alushariduse praktikud. Ettekannetes on tähelepanu all ideed ja mõtted, kuidas toetada laste igakülgset arengut, keeleoskust ja loovust.

Toimuvad töötoad, milles tutvustatakse praktilisi väljundeid ja õpitakse/mängitakse mänge, mille eesmärk on omandada teadmisi selle kohta, kuidas rikastada lapse sõnavara ja mõttemaailma, ühtlasi edendada eesti keele õpetamist ja lugemisoskust, laste suhtlemisoskuse ja eneseväljendamise arengut.

Täpsema ajakava ja lisainformatsiooni leiab aadressilt http://folklore.ee/kp/lp/2021 . Varasemate õppepäevade kohta leiab info aadressilt http://folklore.ee/kp/lp .

Seminari korraldavad Eesti Kirjandusmuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Eesti-uuringute Tippkeskus, haridus- ja teadusministeerium ning Toila lasteaed Naerumeri. Seminari toetavad haridus- ja teadusministeeriumi keeleprogramm 2018–2021 ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles