Eesti Energia ootab teadlaste panust roheenergia arengu kiirendamiseks

BNS
Copy
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Tartu Ülikooli juhtkond ja teadlased kohtusid teisipäeval Eesti Energia juhatusega, et arutleda energeetikasektori ning koostöövõimaluste teemadel, muu hulgas märkis Eesti Energia, et ootab teadlastelt panust roheenergia arengu kiirendamiseks. 

Eesti Energia tutvustas oma strateegiat ja energiatööstuse ees seisvaid ülesandeid. Nii ülikooli kui ka Eesti Energia esindajad olid ühel meelel, et senine koostöö on olnud samm õiges suunas ja seda võiks tihendada. Pooled on huvitatud pikaajalisest ambitsioonikate eesmärkidega koostööst.

Seejuures nimetasid Eesti Energia esindajad neli peamist valdkonda, milles Tartu Ülikooli teadlased võiksid koostööprojektide kaudu osaleda: nendeks on kliendile kasulike, mugavate ja uuenduslike energialahenduste väljatöötamine; elektri- ja õlitootmise muutmine jätkusuutlikuks tänu ringmajanduse ja keemiatööstuse võimalustele ning keskkonnajalajälje vähendamisele; rohetehnoloogia arengu kiirendamine ja lõimimine tuleviku energiasüsteemi ning tulevikuvõrgu rajamine.

Eesti Energia esindajad väljendasid ka valmisolekut panustada veelgi enam Tartu Ülikooli õppetöösse.

Tartu Ülikooli ja Eesti Energia koostöö on seni keskendunud uuringutele ja konsultatsioonidele, samuti pakub Eesti Energia üliõpilastele stipendiume ja praktikavõimalusi ning osaleb mitme õppekava arendamisel. Tartu Ülikooli Delta keskuses asub ka Eesti Energia äri- ja infotehnoloogiakontor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles