Ülemiste linnakusse kerkib hariduskompleks

BNS
Copy
Ehitus. Foto on illustratiivne.
Ehitus. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus plaanib kolmapäevasel istungil kehtestada Valukoja 7 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, kuhu kavandatakse hariduskompleksi.

Detailplaneeringuga määratakse lisaks olemasolevale tervishoiuhoonele ehitusõigus kolme kuni kolmekorruselise ja ühe maa-aluse korrusega erakooli ja -lasteaia, lisaks kuni kahe abihoone ning spordiväljakute ehitamiseks, selgub linnavalitsuse korraldusest.

Hoonete suurim lubatud kõrgus maapinnast on 17 meetrit ning krundi suurim maapealne lubatud ehitisealune pindala 7370 ruutmeetrit. Lisaks krundile kavandatud neljale peahoonele on määratud ehitusõigus kahe alla 20-ruutmeetrise ja kuni 5 meetri kõrguse abihoone ehitamiseks.

Praegu paikneb kinnistul 2017. aastal valminud neljakorruseline tervishoiuhoone ja nõukogude perioodil ehitatud 1–2-korruseline tootmishoone, hoonete vahel asub ajutine parkla.

Planeeritud ala asub Suur-Sõjamäe, Lõõtsa, Ääsi ja Valukoja tänava vahelisel maa-alal Lasnamäe linnaosas endise tehase Dvigatel territooriumil. Praegu nimetatakse piirkonda Ülemiste Cityks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles