Keenias õpetajana töötanud Eesti noored jagavad oma kogemusi

BNS
Copy
Keenia lapsed klassiruumis.
Keenia lapsed klassiruumis. Foto: Teet Pullerits

Arenguabiga tegeleva vabaühenduse Mondo kolm vabatahtlikku, kes töötasid lõppenud suvel Keenias koolis õpetajatena, jagavad kolmapäeval kell 18 toimuval kohtumisõhtul huvilistele oma kogemusi. 

Lõppenud suvel lähetas Mondo kolm Eesti hariduseksperti Keeniasse. Karolin Mäe, Margit Ojaotsa ja Marten Jakobsoni paarikuulise lähetuse peamine eesmärk oli Mondo digipädevuste projekti käivitamine Lääne-Keenias. Vabatahtlikud andsid edasi kohalikele vajadustele kohandatud digipädevuste programmi, mis lisaks baasoskustele rõhutab ka näiteks turvalist veebikasutust ja probleemilahendusoskuseid.

Karolini ülesanne oli pakkuda Mondo digipädevuste koolitust Shianda küla noortele. Ta õpetas välja kohalikud digipädevuste koolitajad, kes hiljem iseseisvalt programmi edasi arendaksid ning kohalikke noori koolitaksid.

Marten ja Margit kaardistasid kohalike koolide taset ning võimalusi ja koolitasid kohalikke õpetajaid digipädevustes.

Vabatahtlikud võtsid oma kogemuse lühidalt kokku nõnda: «Õpetajana on väga värskendav ennast uutes keskkondades proovile panna ja uusi oskusi arendada. Keenia tuletas meelde, et aeg-ajalt peame aja maha võtma ning nautima hetke. Meid vastuvõtva organisatsiooni juht armastas ikka kasutada fraasi pole-pole, mis tõlkes tähendab aeglaselt-aeglaselt. See, et oleme kärmed ja pidevas liikumises, ei taga, et jõuame kiiremini kohale.»

Üritusele on oodatud kõik huvilised. Sisenemisel kontrollitakse Covid-19 vaktsiinipassi või negatiivse testi olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles