Lasteaiad said liiklusmärkide komplektid mudilastele ohutu liiklemise õpetamiseks (2)

PM Haridusportaal
Copy
Liiklusvanker Linnupesa lasteaias
Liiklusvanker Linnupesa lasteaias Foto: Mats Õun

Tallinna linn ja transpordiamet kinkisid ka tänavu lasteaedadele ohutu liiklemise õppimiseks liiklusmärkide komplektid, mis võimaldavad luua lasteaia õuealale väikese liikluslinnaku.

Liiklusvankri saavad linnalt 24 lasteaeda, esimesena said reedel, 1. oktoobril õppevahendite komplekti kätte Tallinna Linnupesa lasteaia väikesed liiklejad.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikovi sõnul peab linn oluliseks, et eluterved liiklusharjumused kujuneksid välja võimalikult varajases eas. «Ainult õigeaegse ja eakohase teavitustöö abil saab kujuneda hea liikluskultuur, mida ootame täiskasvanud liiklejatelt, ja siin ei ole ükski õppevahend liiast. Soovime, et toredate värviliste liiklusvankrite abil eelkoolieas õpitu aitab tagada lastel võimalikult turvalise koolitee ning et õppevahendid leiavad lasteaedades aktiivset kasutust,» rääkis Novikov.

Liiklusvanker on Tallinna linna ja transpordiameti koostööprojekt, mis on mõeldud abistama lasteaiaõpetajaid liiklusohutuse käsitlemisel. Liiklusmärkidest koosnev mängu- ja õppekomplekt toetab ohutult liiklemise oskuste kujundamist jalakäija ja jalgratturina, mis on ühe pädevusena välja toodud ka riiklikus õppekavas.

Liiklusvankrit kasutades saab lastele tutvustada mõningaid neile olulisi liiklusmärke, luua läbimängimiseks erinevaid liiklussituatsioone ning kujundada lasteaia õuealale väikese ajutise liikluslinnaku, kus lapsed saavad harjutada liikluses toime tulemist, sealhulgas õigeid käitumisharjumusi tänaval, fooritulede tähendusi ning tee ületamist nii foori kui ülekäiguraja abil ja nii edasi. Lisaks saab õppevahendi erinevate elementide abil luua lastele võimalusi tõuke- või jalgrattal praktiliste sõiduoskuste harjutamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles