Noorte teaduste akadeemia ootab oma liikmeskonda uusi noorteadlasi

BNS
Copy
ENTA asutajaliikmed mais 2017
ENTA asutajaliikmed mais 2017 Foto: ENTA

Eesti noorte teaduste akadeemia (ENTA) ootab aasta lõpus oma liikmeskonda uusi noorteadlasi.

Tegevliikmeks valitakse alla 40-aastased doktorikraadi ja väljapaistvate teadussaavutustega Eesti teadlased, kes arendavad oluliselt oma valdkonna teadust ning kommunikeerivad seda ka ühiskonnale.

Teiste seas oodatakse kandideerima ka loovuurimuse doktoreid ja välisriikides töötavaid Eesti noorteadlasi.

ENTA tegevliikme kohale kandideerimiseks tuleb esitada ENTA juhatusele e-postile enta@akadeemia.ee oma CV ja motivatsioonikiri ning viimane kas kirja või videona. Motivatsioonikirjas tuleb selgitada, kuidas kandidaat panustaks ENTA tegevusse, milliseid ideid ta sooviks oma liikmelisuse jooksul ellu viia ning millisena ta näeb ENTA arengut.

Uute tegevliikmete avalduste esitamise tähtaeg on 31. oktoober. Uued liikmed valib ENTA üldkogu detsembris 2021.

2017. aastal asutati Eesti teaduste akadeemia initsiatiivil Eesti noorte teaduste akadeemia (ENTA), mis on iseseisev noorteadlastega seotud teemadele keskendunud MTÜ. Eesti noorte teaduste akadeemia eesmärgiks on olla Eesti noorte teadlaste häälekandja ühiskonnas ning esindada Eesti noorte teadlaste huve, panustades teaduse ja ühiskonna arengusse ning selgitada ja suurendada teaduse rolli ühiskonnas.

Eesti noorte teaduste akadeemia liikmed on väljapaistvad ja aktiivsed doktorikraadiga kuni 41-aastased teadlased, kes esitati liikmeks Eesti teaduste akadeemia kutsel Eesti teadusasutuste poolt ning kes peale seda on liikmeks kandideerinud ja vastu võetud.

Eesti noorte teaduste akadeemia tegeleb noorte teadlaste rahastuse küsimustega, arendab koostööd teiste noorte teadlaste akadeemiatega mujal maailmas, soodustab valdkondadeülest teadustööd, populariseerib teadust, teaduslikke meetodeid ja tõenduspõhist otsustusprotsessi ning panustab doktorantide ja doktorikraadiga inimeste karjäärivalikute laiendamisse Eesti ühiskonnas.

Ühtlasi teeb ühendus koostööd Eesti teaduste akadeemiaga ning era- ja avaliku sektoriga, tutvustab Eesti teaduskeskkonda väljaspool Eestit, korraldab teaduskonverentse ja -üritusi ning soodustab teadlaste mobiilsust, luues tugivõrgustikku Eestist väljapool tegutsevatele noorteadlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles