Augustist juhita olnud haridus- ja noorteamet saab konkursiga uue peadirektori

PM Haridusportaal
Copy
HARNO eelmine peadirektor Ulla Ilisson.
HARNO eelmine peadirektor Ulla Ilisson. Foto: Mihkel Maripuu

Riigisekretär kuulutas esmaspäeval välja avaliku konkursi, et leida peadirektor augustist juhita olnud haridus- ja noorteametile (Harno).

Harno jäi peadirektorita suve lõpukuul, kui Ulla Ilisson selle ameti maha pani. Sellest ajast on asutust kohusetäitjana juhtinud haridus- ja teadusministeeriumi endine kantsler Mart Laidmets.

Harno peadirektor panustab Eesti hariduse eduloo elluviimisesse ja selle rahvusvahelisse levitamisse, kindlustades riigi haridus- ja noortepoliitika elluviimise, teatas riigikantselei.

Peadirektori peamised väljakutsed on asutuse käivitamine, sealhulgas visiooni loome, eesmärgistamine, koostöise töökultuuri teadlik kujundamine ja nii edasi; kujundada haridus- ja noortevaldkonna poliitikat eesmärgipäraselt ja tõhusalt ellu viiv asutus; kujundada aasta tagasi liitunud nelja eraldiseisva asutuse teenuseid ja tegevusi arvestav toimiv ühtne organisatsioon ning tagada ladus ja sujuv koostöö haridus- ja teadusministeeriumiga ning luua sünergia haridus- ja noortevaldkonna vahel.

Kandidaadilt nõutakse magistrikraadi või sellega võrdsustatud haridustaset; vähemalt viieaastast organisatsiooni või struktuuriüksuse juhtimise kogemust; inglise keele oskust vähemalt C1 tasemel ning pädevust vastavalt avaliku teenistuse tippjuhtide kompetentsimudelile.

Eelistatud on kandidaat, kellel on haridus- ja noortevaldkonnas töötamise, teenusorganisatsioonis töötamise, rahvusvahelise suhtlemise ja strateegilise planeerimise kogemus. Kandidaadilt eeldatakse riigisaladusele juurdepääsu loa olemasolu või valmisolekut selle taotlemiseks.

Dokumendid tuleb esitada hiljemalt 20. oktoobriks tippjuhtide valikukomisjonile tippjuhi konkursiveebis aadressil tippjuhid.riigikantselei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles