Teadlased saavad taotleda toetust visiidiks Taiwani teadusasutustesse

BNS
Copy
Eesti Teadusagentuur
Eesti Teadusagentuur Foto: Kuvatõmmis

Reedel avanes Taiwani-Eesti koostööprogrammis reisigrantide taotlusvoor visiidiks Taiwani teadusasutustesse 2022. aastal.

Taotluste esitamise tähtaeg on 13. detsember. Igal aastal kuulutatakse välja ühine avalik konkurss, mille tulemusena antakse mõlema riigi teadlastele kuni kolm reisigranti kestusega kuni kaks nädalat.

2022. aasta taotlusvoorus on reisigranti võimalik taotleda visiidiks 1. aprillist kuni 31. detsembrini 2022. aastal. Taiwani-Eesti teadusalase koostööprogrammi eesmärk on arendada kahe riigi teadusalast koostööd kõikides fundamentaal- ning rakendusteaduse valdkondades.

2022. aasta taotlusvooru valdkonnad on tervis, kultuur, loovus, kaasav ühiskond, turvalisus, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, tööstus, kosmos, kliima, energia, mobiilsus, toit, biomajandus, loodusvarad, põllumajandus ja keskkond.

Esitatavad taotlused ei pea olema kahe riigi teadlaste ühisprojektid, kuid lähetataval peavad olema loodud eelnevalt sidemed võõrustajaga. Taotlused esitatakse oma maa rahastavale organisatsioonile, kes hindab neid ning valib välja rahastatavad projektid. Kui grandile konkureerib mitu võrdse tasemega taotlust, siis on eelistatud esmakordsed või varem granti mittesaanud taotlejad.

Eesti teadlase vastuvõtuks peab ka võõrustaja samaaegselt esitama taotluse Taiwani teaduse ja tehnoloogia ministeeriumile (MOST). Eesti Teadusagentuur saab grandi anda vaid juhul, kui taotlus on MOSTile esitatud ning see on aktsepteeritud.

Taiwani teadlaste vastuvõtuks ei ole Eesti Teadusagentuurile vaja taotlust esitada, küll aga tuleb teadusagentuuri võimalikust visiidist informeerida.

Reisigrandi taotlemise tingimused ning taotlusvorm on leitavad teadusagentuuri kodulehel. Digiallkirjastatud taotlused palutakse saata e-posti aadressile katrin.saar@etag.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles