Restoranide vutiturniir kogub raha Tartu Emajõe kooli heaks

PM Haridusportaal
Copy
Viimase, 2019. aastal peetud turniiri võitis Grand Holm Marina restoran
Viimase, 2019. aastal peetud turniiri võitis Grand Holm Marina restoran Foto: Chefs Cup

Pühapäeval kell 11 kogunevad Eesti Jalgpalli Liidu sisehallis traditsioonilisele sportlikule mõõduvõtule 16 kokkadest ja restoranitöötajatest koosnevat jalgpallimeeskonda - üheksandat korda toimuv turniir Chefs’ Cup kogub sel korral heategevusliku loterii käigus raha Tartu Emajõe kooli heaks.

Esimest korda juba 2011. aastal toimunud turniir on olnud restoranide ja kokkade poolt alati väga oodatud, kuid jäi eelmisel aastal olude sunnil ära. Heategevusliku jalgpalliturniiri Chefs’ Cup peakorraldaja, Fotografiska peakokk Peeter Piheli sõnul loodeti küll ka mullu viimase hetkeni, et turniir saab toimuda. «Viimased poolteist aastat on olnud kõigile keerulised, aga kahtlemata on see eriliselt väljakutseterohke aeg olnud just toitlustusettevõtetele. Usun, et lisaks sellele, et saame taas ulatada abikäe ühele vahvale koolile, on tänavusel turniiril kõigi osalejate jaoks olulisel kohal ka sõbralik mõõduvõtmine jalgpallis ja rõõm taaskohtumistest kolleegidega,» lausus Pihel.

Chefs’ Cup turniiri oluline osa on heategevus. Sel korral otsustati koostöös Eesti Pimedate Liiduga toetada Tartu Emajõe kooli. Tartu Emajõe koolis õpivad ka nägemispuudega õpilased ning olulisel kohal on ka nii öelda toimetulekuoskuste õpetamine, sealhulgas toidu valmistamine kooli õppeköögis. Igaüks saab heategevuses kaasa lüüa, selleks on turniiril kohapeal müügil loteriipiletid, mille auhindadeks on kõik osalevad restoranid pannud välja hulgaliselt kinkekaarte. Mitmeid auhindu on pannud välja ka turniiri head toetajad.

Üheksandat korda turniiri korraldava Piheli sõnul on restoranide ja kokkade huvi turniiri vastu alati olnud väga suur ja turniiri 16 kohta alagruppides said kiirelt täidetud. Turniirile on oma lemmik söögikohtadele kaasa elama oodatud ka pealtvaatajad, kuid Pihel paneb südamele, et keegi ei tuleks jalgpalli vaatama tõbisena. Kohapeal kontrollitakse vaktsineerimispassi olemasolu.

Eelnevatel aastatel on turniir heategevusliku loteriiga aidatud Lauka, Rosma, Kihnu, Valjala ja Koigi koole, Kuressaare Ametikooli kokandusõpilaste praktikat Taanis ning Toidupanka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles