Tiia Rüütmann valiti Rahvusvahelise Inseneripedagoogika Ühingu presidendiks

PM Haridusportaal
Copy
Tiia Rüütmann
Tiia Rüütmann Foto: TalTech

Tiia Rüütmann Tallinna Tehnikaülikoolist (Taltech) valiti Rahvusvahelise Inseneripedagoogika Ühingu IGIP-i presidendiks ühehäälselt, ta on varem korduvalt olnud valitud IGIP-i juhtorganitesse, olles siiani täitevkomitee liige ja ühtlasi rahvusvahelise seirekomitee president.

Tiia Rüütmann sõnas pärast Saksamaal Dresdenis septembri lõpus toimunud aastakonverentsi, et keegi ei sea kahtluse alla tõsiasja, et üliõpilaste õpetamine tehnikaülikoolis peab olema teaduspõhine. «Kui on juttu meisterlikust õpetamisest, siis hakatakse tihti rääkima hariduslikust meelelahutusest. Didaktika on teadus, see pole meelelahutus. Meisterlik õpetamine peab seega olema teaduspõhine, motiveeriv ja huvitav ning rakendatav metoodika kaasajastatud. Minu prioriteedid presidendina on arendada rahvusvahelist pedagoogilist täiendusõppekava tehnikaülikoolide õppejõududele, et toetada kaasajastatud õpetamist, laiendada teadusuuringuid inseneripedagoogikas ja jagada parimaid praktikaid. Soovin tuua meie ülikooli rahvusvaheliselt tunnnustatud koolitajaid.»

Vastavalt IGIP-i uuele põhikirjale, nagu ka mitmetele teistele inseneriorganisatsioonidele, tegutsevad teatud aja koos kolm presidenti - vastvalitud, ametisolev ja viimane president. Sellega tagatakse üldkogu otsuste elluviimise järjepidevus. Uue presidendi valitsemisaeg algab järgmisel aastal septembris, kui Viinis toimub IGIP-i 50. aastakonverents, ametiaeg kestab kaks aastat. President võib olla valitud kaks ametiaega järjest.

Tiia Rüütmann on IGIP-i presidentide loetelus seitsmes. Enne teda on seda ametikohta pidanud: Adolf Melezinek Austriast, Federico Flückiger Šveitsist, Norbert Kraker Austriaat, Michael Auer Saksamaalt, Teresa Restivo Portugalist ja Hanno Hortsch Saksamaalt.

Selline kõrge tunnustus tuli Tallinna Tehnikaülikoolile tänu ülikooli pikaajalisele osalemisele IGIP-i töös. See on võimaldanud tuua Tallinna ka mitmeid rahvusvahelisi teaduskonverentse ja tõsta ülikooli mainet kogu maailmas tunnustatud inseneriorganisatsioonide silmis. IGIP-i peakorter liigub nüüdsest Tallinna Tehnikaülikooli.

Järgmisel aastal poole sajandi vanuseks saaval IGIP-il on allorganisatsioone ja rohket liikmeskonda 75. maailma riigis. IGIP omistab rahvusvahelise insenerpedagoogi kvalifikatsiooni ING.-PAED. IGIP tiitlit. Mitmed inseneriorganisatsioonid nagu SEFI, IEEE, IFEES, ASEE ja teised tunnustavad samuti IGIP-i põhimõtteid ja õppekava inseneride ja tehnikaülikoolide õppejõudude pedagoogiliseks koolituseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles