Alar Karis juhatas viimast korda Maaülikooli nõukogu istungit

BNS
Copy
Alar Karis.
Alar Karis. Foto: Mihkel Maripuu

Peatselt presidendi ametisse astuv Alar Karis juhatas neljapäeval viimast korda Maaülikooli nõukogu istungit.

Neljapäeval kogunes Eesti Maaülikooli nõukogu, et hinnata haridus- ja teadusministeeriumi ning ülikooli vahel sõlmitud halduslepingu täitmist. Nõukogu esimehe Alar Karise jaoks oli see viimast korda juhtida Maaülikooli nõukogu tööd.

Nõukogu kuulas ära õppeprorektor Endla Reintami ettekande halduslepingu täitmisest ning hindas selles seatud eesmärgid suures osas täidetuks. Ühtlasi avaldasid nõukogu liikmed arvamust, et eesmärkide paremaks täitmiseks tulevikus on haridus- ja teadusministeeriumil tarvis tagada kõrghariduse rahastamise märkimisväärne kasv. Vastav ettepanek tehti ka uueks halduslepingu perioodiks.

Ülikooli juhtkonnale pani nõukogu ülesandeks sisemise kvaliteedikontrollisüsteemi jätkuva arendamise, doktoriõppe korralduse tõhustamise eesmärgiga kasvatada kaitsmisele jõudvate doktoritööde arvu ning koostöö tihendamise teiste Eesti ülikoolidega, et parandada vastastikku õppe- ja teadustöö kvaliteeti. Viimast eriti inseneerias.

Pärast istungit tänasid nõukogu liikmed ja ülikooli juhtkond Alar Karist tehtud töö eest ning soovisid talle jõudu presidendi ametis. Rektor Mait Klaassen kinkis tulevasele presidendile ülikooli tekli.

Alar Karise asemel nimetab valitsus nõukokku uue liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles