TÜ väärikate ülikool sai Tartumaa aasta õpiteo eripreemia

BNS
Copy
Eakad õppurid, pilt on illustratiivne.
Eakad õppurid, pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartumaa aasta õpiteo eripreemia sai Tartu Ülikooli (TÜ) väärikate ülikooli veebiprogramm.

«See on tunnustus kogu väärikate ülikoolile,» ütles TÜ elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen. «Koroonast tingitud olukorra tõttu ei olnud vahepeal võimalik auditoorseid loenguid korraldada, seetõttu läksime üle veebiõppele ja pakkusime väärikatele eelsalvestatud eesti- ja venekeelseid loenguid, Zoomi seminare ning arvutiõppe veebikoolitusi. Loodetavasti aitasid need kaasa väärikate digioskuste arendamisele ja motiveerisid julgemalt kasutama arvutipõhiseid suhtluskanaleid.»

Sel sügissemestril on väärikate ülikooli õppijatel taas võimalus kuulata auditoorseid loenguid. Kokku alustatakse 12 programmiga Elvas, Keilas, Kuressaares, Pärnus, Põlvas, Tallinnas, Tartus, Türil, Valgas, Viljandis ja Võrumaal. Paljudes kohtades on avaloengud juba peetud. Peale loengute pakutakse kõikidele väärikatele Zoomi keskkonnas peetavaid seminare, mida on võimalik ka järelvaadata. Alanud õppeaasta veebiseminarid keskenduvad psühholoogia- ja terviseteemadele.

Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustas tegevust 2009/2010. õppeaastal Pärnus ning laienes sealt Tartusse ja teistesse Eesti piirkondadesse, et pakkuda vanemaealistele elukestva õppe võimalusi. Väärikate ülikooli tegevust toetavad haridus- ja teadusministeerium, kohalikud omavalitsused ning eraettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles