Laupäeval selguvad aasta õpetaja konkursi laureaadid

PM Haridusportaal
Copy
Õpetaja. Foto on illustratiivne.
Õpetaja. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Viljandis Ugala teatris toimuval galal „Eestimaa õpib ja tänab“ kuulutatakse laupäeval välja tänavused aasta õpetaja konkursi laureaadid.

Pidulikust auhinnagalast teeb kell 18.45 otseülekande Eesti Televisioon. Kontsertetendus viib osalejad seekord tuntud kirjandusteoste maailma ning galat juhivad armastatud näitlejad Franz ja Mait Malmsten.

Aasta õpetaja gala toimub üheksandat korda. Konkursile esitati tänavu üle 1500 kandidaadi 13 kategoorias. Nende seast tegid esimesed valikud maakondlikud komisjonid ja kõrghariduskomisjon ning seejärel valis riiklik komisjon igas kategoorias välja kolm nominenti. Laureaadid selguvad pidulikul galaõhtul Viljandis.

Kõikidele laureaatidele kingitakse juba tuntuks saanud Joosepi kuju. Kümnes kategoorias antakse välja riiklik aastapreemia suurusega 10 000 eurot, elutööpreemia saajaid on kuni kolm ja preemia suuruseks 65 000 eurot. Rahalise preemia suurusega 3000 eurot pälvivad ka hariduspreemiate nominendid, kes ei osutu laureaadiks. Aasta hariduse sõbra ja aasta haridusteo kategooriate laureaate ning nominente tänatakse kingitustega, mille hulka kuuluvad teist aastat järjest õpilasfirmade tooted.

Aasta õpetaja gala eesmärk on esile tõsta õpetajaid ja haridustöötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud laste ja noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning kes on pälvinud õpilaste, lastevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise. Tunnustussündmuse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles