Koolides algab teise vaktsiinidoosi süstimine

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on aeg niikaugel, et pealinna koolides hakkab peale teise vaktsiinidoosi süstimine.

Kõlvarti sõnul käivitus koolides vaktsineerimine augustis ja siis said soovijad valdavalt esimese vaktsiinidoosi. «Nüüd hakkab käima ka teise doosi etapp samades koolides, ühtlasi on juba sellel nädalal võimalus saada Moderna vaktsiini teist doosi Tallinna ka linnavalitsuse hoones,» märkis Kõlvart.

Tema sõnul ei puuduta koolides vaktsineerimine ainult kooliperet, vaid süsti võivad saada kõik soovijad. «Linna poolt on kõik võimalused tagatud kaitsesüsti saada. Vaid Tallinna vaktsineerimiskeskustes on tehtud juba enam kui 160 000 vaktsiinidoosi ja see arv kasvab, kuigi huvi vaktsineerimise vastu on veidi langenud,» ütles Kõlvart.

Tema sõnul on linnavõim vaktsineerimise asjus pöördunud ka sihtrühmade poole, näiteks on ettevõtetele saadetud ligi 500 kirja ning kõik, kes andsid tagasisidet, said linnalt abi vaktsineerimise korraldamiseks.

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma märkis kolmapäeval, et koolides nakatumised moodustavad 9,24 protsenti nakatumistest. «94 protsenti neist nakatumistest on olnud sümptomitega nakatumised. Lapsed nakatuvad kõigepealt kodus ja seejärel koolis,» ütles Härma ja lisas, et terviseameti ettepanek on koole kurnav laustestimine peagi lõpetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles