Terviseamet soovitab koolides testimise lõpetada (2)

BNS
Copy
Testimine. Pilt on illustratiivne.
Testimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Terviseamet soovitab koolidel liigselt koormava testimise lõpetada, kirjutab ERR.

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma sõnul levib koroonaviirus praegu kõige rohkem laste ja lapsevanemate seas, mida saab seostada kooliaasta algusega. Seetõttu ei saa tema sõnul välistada, et terviseamet soovitab varsti distantsõpet. Samas, praegu sellist vajadust terviseamet ei näe ning distantsõpe tuleb kõne alla siis, kui riskimaatriksis jõutakse punasesse ehk väga kõrge riskitasemeni, täpsustas Härma.

«Kuu aega koolis käimist on näidanud, et lapsed nakatuvad peamiselt pereringis ja seejärel koolis ja asümptomaatilist nakatumist me praktiliselt ei näe,» lausus Härma.

Härma sõnul suudetakse kooli jõudnud viirus siiski kiiresti kontrolli alla saada ning suurt levikut ei toimu. Koole koormava testimise kohta lausus Härma, et selle soovitab terviseamet ära lõpetada. Samuti peaks tema sõnul üle vaatama laste isolatsioonireeglid. Mõlemad ettepanekud on terviseamet saatnud sotsiaalministeeriumile ning sealt peaks need jõudma teadusnõukotta ja valitsusse. Millal, pole veel teada, ütles Härma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles