Aasta kooli tiitlile kandideerib tänavu 24 kooli

BNS
Copy
Võru gümnaasium
Võru gümnaasium Foto: Arvo Meeks

Haridus- ja teadusministeeriumi välja kuulutatud 2021. aasta kooli tiitlile kandideerib tänavu 24 kooli.

Aasta kooli tiitlile kandideerivad

Estonian Business School gümnaasium
Iisaku gümnaasium
Imavere põhikool
Jõhvi gümnaasium
Jõhvi Vene põhikool
Jüri gümnaasium
Kohtla-Järve gümnaasium
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium
Laulasmaa kool
Nõo reaalgümnaasium
Parksepa keskkool
Põlva gümnaasium
Pärnu Koidula gümnaasium
Pärnu Raeküla kool
Rakvere ametikool
Ruila põhikool
Räpina ühisgümnaasium
Tallinna ehituskool
Tallinna Juudi kool
Tartu Tamme gümnaasium
Tõstamaa keskkool
Türi ühisgümnaasium
Uulu põhikool
Ämmuste kool

Kõik Eesti üldharidus- ja kutsekoolid olid oodatud kandideerima aasta kooli tiitlile. Koolipered saavad oma ettevalmistusi osalemiseks hakata tegema juba enne suvevaheaega. Kandideerimine oli avatud kuni 26. septembrini.

Tänavu asutakse aasta kooli valima juba neljandat korda. Konkursi eesmärk on tunnustada koole, kus õppimine on inspireeriv ja innovaatiline ning koolis valitsevad hoolivad suhted. Sel aastal soovitakse eriti esile tõsta neid koole, kus keerulisele aastale vaatamata on kvaliteetse õppe tagamise kõrval leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks ning igaühe heaolu ja toimetuleku toetamiseks.

Projekt annab võimaluse tuua esile Eesti koolide positiivseid omadusi – õppimist toetavat õpikeskkonda, suurepäraseid õpetajaid, aktiivseid õpilasi, avatud ja sooja suhtluskeskkonda ning kõike muud, mida koolipere ise oluliseks peab.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning esimese aasta kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool.

Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi korraldatava aasta õpetaja konkursist, mille eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles