Kuulmispuudega lastele hakatakse õpetama esmaabioskusi

BNS
Copy
Aitan Eestit MTÜ annetust üle andmas
Aitan Eestit MTÜ annetust üle andmas Foto: Punane Rist

Möödunud sügisel kutsus Eesti Punane Rist annetama kuulmispuudega laste esmaabiõppe heaks, nüüdseks on vajalik summa koolitusteks kokku kogutud.

Raha koguti selleks, et koolitada Tallinna Heleni kooli, Tartu Hiie kooli ja Narva Paju kooli õpetajad, kes esmaabioskused kuulmispuudega lastele ja noortele viipekeeles edasi annaksid. Samuti selleks, et soetada nendele koolidele õppevahendid ja elustamisaparaadid.

Punase Risti teatel on praeguseks vajalik summa tänu eraannetajatele ja headele koostööpartneritele olemas ning peagi algavad ettevalmistused koolitusteks. «Täname südamest kõiki, kes oma panuse andsid: neid, kes annetasid heategevusliikumise Aitan Eestit MTÜ kaudu, kes tegid ülekande Eesti Punase Risti kodulehelt või viipeannetuse Tartus Lõunakeskuses. Suur tänu D'Difference tiimile, kes otsustasid osa oma e-poe müügitulust kampaania heaks anda.»

Aitan Eesti MTÜ panus kuulmispuudega laste esmaabiõppesse oli 10 000 eurot. «Toetame neid, kes on väga head abivajajate toetamises, kuid kelle põhifookus ei ole ja ei peakski olema raha leidmine. Annetajatel on samas keeruline ja kohmakas toetada kümneid erinevaid ühinguid. Nii tuligi Andres Märtinil ja Janar Saviiril, kes on Aitan Eestit MTÜ asutajad, mõte läbi aktiivmüügi annetuste vajajad ja annetajad kokku viia,» tutvustas Kaja Kõiv MTÜ tegevuspõhimõtet. «Usume, et eestlased on õnnelikud, et nende jaoks pisikese summa pidevalt andmine aitab paljusid,» lisas ta.

Looduskosmeetika tootja D'Difference liitus kampaaniaga sel kevadel. «Meie ettevõte, AS Chemi-Pharm, on alati otsinud viise abivajajate toetamiseks ja kevadkuudel astusime D'Difference tiimiga samale rajale. Soovisime keskenduda kas noorte hariduse või tervisega seotud projektidele. Kuulmispuudega laste ja noorte esmaabiõppe toetamine katab väga kenasti mõlemad meie ideepooled ja seob need tervikuks. Oleme väga õnnelikud, annetades omalt poolt 1500 eurot,» sõnas D'Difference brändijuht Carmen Kibur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles