Eesti noored said Euroopa kutsemeistrivõistlustel hõbemedali

PM Haridusportaal
Copy
Eesti noored Austrias võistlustules
Eesti noored Austrias võistlustules Foto: Haridus- ja noorsooamet

Eesti noored said Austrias Euroopa kutsemeistrivõistlustel EuroSkills hõbemedali ja kaks meisterlikkuse medalit.

Meisterlikkuse medali said noor vastuvõtu administraator Olesja Tumilovitš Tallinna Teeninduskoolist (juhendaja Kristi Tarik) ning graafiline disainer Sander Lillo Tartu Kunstikoolist (juhendaja Janika Nõmmela). Hõbemedali võitsid Räpina Aianduskooli noored maastikuehitajad Kerly Väinsar ja Egert Aug (juhendaja Raili Laas).

«Võistlus sujus üllatavalt hästi, ei tulnud suuri möödapanekuid,» ütles Väinsar. «Andsime endast kõik ja olime pärast võistlust füüsiliselt täiesti läbi.»

Aug lisas, et konkurendid olid tugevad ja kiired. «Pinge oli laes, võit tuli meeletult raskelt,» ütles ta. «Saime hakkama, kuna koostöö sujus ja usaldasime teineteist. Tegime tööd südamega ja olime Eesti eest väljas.»

Nende juhendaja Raili Laas kinnitas, et maastikuehitus on meeskonnatöö. «Kerly ja Egerti koostöö sujus, ei olnud mingit rabistamist ega töö ümbertegemist,» ütles Laas. «Nad kasutasid ettevalmistuspäeva, et proovida, kuidas ühte või teist kivi laduda kiiresti ja nii, et vajalik muster jookseks. Olen väga uhke Eesti noorte maastikuehitajate üle.»

Euroopa kutsemeistrivõistlused EuroSkills toimusid 22.-26. septembril Austrias Grazis ja seal osales ligi 400 andekat noort. Eestit esindas 14 võistlusalal 17 noort, kelle osalemist korraldas haridus- ja noorteamet koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning kutseõppeasutustega.

Üleeuroopaliste kutsemeistrivõistluste EuroSkills eesmärk on tutvustada erinevaid kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning arendada kutseõpet Euroopas. Võistelda saavad kuni 25-aastased noored.

EuroSkillsi võistlused annavad hea võimaluse tutvuda lähemalt erinevate kutsealadega ja võrrelda Eestis õpetatavate erialade taset teiste Euroopa riikidega. Võistluste žüriides osalevad ekspertidena ka meie kutseõpetajad, kellele annab see kogemus hea võimaluse erialade arendamiseks meie kutsekoolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles