Õpilased saavad end proovile panna robootikas ja programmeerimises

PM Haridusportaal
Copy
ProgeTiigri programmijuht Kristi Salum
ProgeTiigri programmijuht Kristi Salum Foto: Raul Mee

Esmaspäeval algab haridus- ja noorteameti korraldatav üle-eestiline õpilasüritus «ProgeTiigri tulevikutegijad 2021», mis on suunatud lastele ja noortele lasteaiast gümnaasiumini ja kus kahe kuu jooksul saavad õpilased end proovile panna robootika, digikunsti ja programmeerimise ülesandeid lahendades.

Õpilasüritus, mis on osa rahvusvahelisest programmeerimisüritusest Code Week, kestab esmaspäevast 19. novembrini. Ülesanded on koondatud ProgeTiigri kogumikku ning neid saab lahendada tunnis, huviringis või sõpradega, arvutite või robotite abil või ilma seadmeta.

Haridus- ja noorteameti ProgeTiigri programmijuhi Kristi Salumi sõnul võetakse tänavu tähelepanu alla tüdrukud ning hariduslike erivajadustega lapsed. «Tehnoloogiat saab lõimida erinevatesse õppeainetesse, mis arendab lapse ja noore loogilist mõtlemist ja probleemide lahendamise oskust. Sel aastal võtame erilise tähelepanu alla just tüdrukud ja haridusliku erivajadusega lapsed, kellele tuleb anda rohkem võimalusi tehnoloogiaga tutvust teha. Võib-olla saab sellest alguse pikk ja põnev sõprus,» rääkis Salum.

Eelnevatel aastatel on õpilasüritusest osa võtnud kokku üle 30 000 õpilase. Lasteaialapsed on teinud esimesi samme programmeerimises legoklotside, panda-, tigu- ja mesilasrobotitega, vanemad õpilased on katsetanud 3D kunsti, juhtinud droone ja roboteid. Õpilased on saanud kätt proovida ka õpetajaametis. Osalejate vahel loositakse välja ka auhindu.

Täpsema info ja ProgeTiigri ülesannete kogumiku leiab ürituse veebilehelt ning Facebooki grupis. Korraldajad kutsuvad kõiki üles märkima oma töötoad ka üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week kaardile. Möödunud aastal saavutas Eesti riikide arvestuses 529 üritusega teise koha.

Programmeerimisnädal Code Week on Euroopa Komisjoni algatus, mille raames kutsutakse üles kõiki ettevõtteid, organisatsioone ja haridusasutusi rääkima programmeerimisest ja korraldama sellega seotud üritusi. Eestis koordineerib Code Weeki tegemisi haridus- ja noorteamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles