TÜ kutsub üliõpilasi kandideerima maailmakodaniku õppemoodulisse

BNS
Copy
Tartu ülikool
Tartu ülikool Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool (TÜ) ootab kõikide bakalaureuseastme õppekavade teise ja kolmanda aasta üliõpilasi kandideerima maailmakodaniku õppemoodulisse, mis annab võimalused rahvusvahelistumiseks ning meeskonnatöö õppimiseks.

Maailmakodaniku õppemoodul on välja töötatud Enlighti projekti raames ja seda pakutakse esimest korda, teatas TÜ. Selles osalevad üliõpilased kõigist üheksast Enlighti partnerülikoolist.

Mooduli eesmärk on õpetada üliõpilastele üldpädevusi ja aidata neil kasvada edukaks maailmakodanikuks. Õppetöös keskendutakse üleilmsetele probleemidele ja kultuurilisele mitmekesisusele ning eri valdkondade sidusrühmade kaasamisele. Rõhku pannakse erisuguste maailmavaadete tundmaõppimisele, suhtlemisele ja tõhusale meeskonnatööle.

Õpe toimub tuleva aasta 1. märtsist kuni 13. maini veebi teel, kuid 23.–30. aprillini õpitakse koos kas Genti, Groningeni või Göttingeni ülikoolis. Mooduli läbimine annab viis ainepunkti.

Kandideerimine kestab kuni 15. oktoobrini. Kandideerimiseks tuleb kirjutada ühe lehekülje pikkune motivatsioonikiri, kus on mainitud ka õppemooduli suunaeelistus. Need on rahvatervis lähiõppega Groningeni ülikoolis, ränne ja ühiskond lähiõppega Genti ülikoolis või kliimamuutused lähiõppega Göttingeni ülikoolis. Motivatsioonikirja lõppu tuleb lisada oma keskmine hinne.

Kõigi Tartu Ülikooli kandidaatide seast valitakse välja viis üliõpilast, kes saavad 2022. aasta kevadel katseprojektis osaleda. Valituks osutunud üliõpilased tehakse teatavaks 1. novembril.

Täpsemad kandideerimistingimused on ülikooli kodulehel. Rohkem infot õppemooduli kohta saab Enlighti veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles