Lõpeb kandidaatide esitamine aasta kooli tiitlile

PM Haridusportaal
Copy
Koolilapsed. Pilt on illustratiivne.
Koolilapsed. Pilt on illustratiivne. Foto: Heikki Leis

Haridus- ja noorteamet ootab pühapäevani üldharidus- ja kutsekoole kandideerima aasta kooli tiitlile.

Kevadel startinud aasta kooli konkursile on osalema oodatud kõik Eesti üldharidus- ja kutsekoolid.

Tänavu juba neljandat korda toimuv konkurss on ellu kutsutud, et tunnustada koole, kus õppimine on inspireeriv ja innovaatiline. «Suvepuhkuselt naastes on aasta kooli konkursist osavõtmine kooliperedele suurepärane võimalus ühiselt midagi loovat ja lõbusat ette võtta. Nagu varasematel aastatel, ootame ka sel korral õpilaste poolt vahvat pealehakkamist, et koguda kokku see, mis annab kõige paremini edasi kooli ühtehoidvat ja inspireerivat õpikeskkonda,» selgitas haridus- ja noorteameti peaspetsialist Kadri Ratas.

Tänavu on konkursil soov eriti esile tõsta neid koole, kus keerulisele aastale vaatamata on kvaliteetse õppe tagamise kõrval leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks ning igaühe heaolu ja hakkamasaamise toetamiseks.

Tiitlile kandideerimiseks tuleb kooliperel saata hiljemalt pühapäevaks aadressile aastakool@harno.ee lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri. Täpsed tingimused konkursil osalemiseks leiab veebilehelt www.harno.ee/aastakool.

Konkursi žürii valib kõikide osalejate seast välja 10 finalisti. Žüriisse kuuluvad Kristin Pintson Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERR-i noortesaatest «Nova» ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa. Konkursi võitja selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kool 2021 avalikustatakse 29. oktoobril ETV otsesaates „Terevisioon“.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning esimese aasta kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool.

Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi poolt korraldatava aasta õpetaja konkursist, mille eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles