Eesti Instituut kutsub kogu maailma nädala vältel eesti keelt õppima

BNS
Copy
Keelenädal kutsub eesti keelt õppima
Keelenädal kutsub eesti keelt õppima Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Instituut kutsub ühe nädala jooksul, 4.-10. oktoobril kogu maailma eesti keelt õppima ja õpetama.

Keelenädalal lööb kaasa ka Integratsiooni Sihtasutus, kes on loonud üleilmse eesti keele nädala puhuks mitu erilist võimalust oma keeleoskust lihvida.

5. oktoobril kell 18-19.30 toimub ringkäik Estonia teatris. Tallinna eesti keele maja juhtimisel tutvutakse Estonia teatriga ja ooperimaailmaga. Uuritakse, kuidas ooper sünnib ja kelle abiga lavale jõuab. Mängulise võistluse käigus saab seda kõike rahvusooperi artistidelt teada ja kohtutakse uute eestikeelsete väljenditega teatrimaailmast. Ei puudu ka auhinnad.

Narva eesti keele maja kustub kõiki keeleõppijaid üle Eesti osalema linnamängus. Telefonirakenduse põhine mäng aitab täiendada sõnavara, tegeleda keeleõppega värskes õhus ja lõbusalt aega veeta.

Mängu jooksul peavad mängijad vastama erinevatele küsimustele, tegema fotosid või lühikesi videoid. Mäng sobib hästi mängimiseks rühmas näiteks koos pere või sõpradega, kuid samuti võib mängida üksi. Osalejate vahel loositakse välja auhindu.

Lisaks on kõik eesti keele huvilise oodatud nii eesti keele nädalal kui ka edaspidi osalema Tallinna ja Narva eesti keele majade korraldatud üritustel, et koos oma keeleoskust lihvida. Sündmused ootavad registreerujaid veebikalendris integratsioon.ee/kalender.

Üleilmse eesti keele nädala kõigist sündmustest annab ülevaate Eesti Instituudi koduleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles