Riik annab KOV-idele huvihariduse tarvis 10,25 miljonit eurot

PM Haridusportaal
Copy
Huviharidus saab lisaraha, pilt on illustratiivne
Huviharidus saab lisaraha, pilt on illustratiivne Foto: Marko Saarm

Järgmise aasta riigieelarve eelnõus on valitsus kokku leppinud, et riik toetab kohalikke omavalitsusi (KOV) lastele ja noortele huvihariduse pakkumisel kokku 10,25 miljoni euroga.

«Kui kevadise riigieelarve strateegia arutelude tulemusel vähendas valitsus huvihariduse toetust 14,25 miljonilt 7,25 miljonile, siis järgmise aasta riigieelarves on huviharidusele lisatud kolm miljonit eurot eelkõige huvihariduse kättesaadavuse parandamiseks maapiirkondades,» ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Seega toetab riik kohalikke omavalitsusi, kelle seadusest tulenev ülesanne on huvihariduse- ja tegevuse korraldus, 10,25 miljoni euroga. «Kohalike omavalitsuste tulubaas kasvab tänu suuremale tulumaksu laekumisele võrreldes käesoleva aastaga ca 120 miljoni euro võrra. See annab kohalikele omavalitsustele paremad võimalused investeerida nii huvihariduse õpetajate töötasusse kui ka kättesaadavusse,» sõnas Kersna.

Huvihariduse toetust jagatakse kohalikele omavalitsustele toetusfondi kaudu kokku 10,25 miljonit eurot. Valitsus kinnitab järgmise aasta riigieelarve eelnõu ning saadab riigikogule menetlemiseks tuleval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles