TÜ teaduskool kutsub kooliõpilasi e-kursustele

PM Haridusportaal
Copy
Teaduskooli loeng, pilt on illustratiivne.
Teaduskooli loeng, pilt on illustratiivne. Foto: Andres Tennus

Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased on oodatud Tartu Ülikooli (TÜ) teaduskooli e-kursustele, mis pakuvad eri õppeainetes süvateadmisi, aitavad valmistuda olümpiaadideks, avardavad silmaringi ja tutvustavad TÜ erialasid.

Sel õppeaastal on teaduskooli valikus üle 50 kursuse bioloogia ja meditsiini, füüsika ja astronoomia, humanitaaria, informaatika, keemia, loodusteaduste, matemaatika ning sotsiaalia valdkondadest.

Nimistusse on lisandunud üheksa uut kursust keeleteadusest analoogfotograafiani ja bioinformaatikast baltisaksa kultuurini. Endiselt pakutakse ka populaarseid kursusi «Geenid – müüdid ja tegelikkus», «Rahvusvaheliste suhete alused», «Võistlusmatemaatika I–III» ja «Aktiivse kodaniku ABC».

Enamik kursusi algab oktoobris ja lõpeb aprillis. Neile saab registreeruda 27. septembrini või seni, kuni kohti jätkub. Osa kursusi saab alguse ka jaanuaris – neile registreerumine kestab uue aasta alguseni.

Moodle’is toimuv õppetöö annab võimaluse teadmisi koguda igas Eestimaa nurgas ja sobival ajal, sest kellaajalisi kohtumisi kursustel enamasti ei ole. Õpe eeldab palju iseseisvat tööd, kuid kogu kursuse vältel on osalejatele tagatud juhendaja tugi. Kursuse läbimisel saavad õpilased Tartu Ülikooli tunnistuse.

Teaduskooli kursustel osalemine arendab õpilaste ajaplaneerimisoskust ja annab iseseisva õppimise kogemuse, mis tuleb kasuks edasistes õpingutes. Kursuste sisuga saab tutvuda ja osalejaks registreeruda teaduskooli e-õppekeskuse lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles