Koolijuhtide järelkasvuprogrammi valiti välja 12 sihikindlamat

BNS
Copy
Koolielu. Pilt on illustratiivne.
Koolielu. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolijuhtide järelkasvuprogrammi kandideerinud 43 huvilisest valiti välja 12 sihikindlamat, kes koolijuhi rolliks juba praegu teadlikult valmistuvad.

Pea aasta kestva programmi jooksul õpitakse, kuidas panna ühiselt tegutsema koolimeeskond, õpilased ja vanemad, et luua turvaline ja arendav õpikeskkond kõigile.

Programmi pääsemise eelduseks oli eelnev õpetajatöö või muu juhtimiskogemus ning valmisolek paari aasta jooksul koolijuhi rolli astuda. Neljanda lennu osalejad kinnitavad ühiselt, et võtavad fookusesse õppimise eestvedamise ja teadliku juhtimise.

Programmi korraldaja, haridus- ja noorteameti koolituskeskuse projektijuht Annika Link rõõmustab, et seekord kandideerisid programmi inimesed, kes mõistavad koolijuhi kompleksset rolli ja on valmis võtma hariduse tippjuhi vastutuse. «Koolid vajavad inimesi, kellel on selge visioon ja tahe olla motiveeritud ning pädev organisatsiooni ja inimeste juht. Programm annab teadmised ja oskused, kuidas visiooni realiseerimise poole liikuda,» ütles Link.

Järelkasvuprogramm on loodud selleks, et valmistada heade juhieeldustega inimesi ette koolijuhi ametiks. Külalislektoritena kaasatakse kogenud koolijuhte ja oma ala eksperte, kes aitavad osalejatel luua tervikpilti meie haridussüsteemist ning koolijuhi tööks vajalikest kompetentsidest. Juhtivkoolitajad Haana Zuba-Reinsalu Luua metsanduskoolist ja Karmen Paul Viimsi gümnaasiumist on tulevastele koolijuhtidele arengupartneriteks.

«Järelkasvuga tegelemine on osa meie rollist haridusmentorina – soovime oma aastatega kogunenud teadmistega ning kogemuspagasiga osalejaid inspireerida, et toetada nende õpiteed,» rõhutavad nad. Kümne kuu jooksul omandavad programmis osalejad koolijuhile vajalikke teadmisi ja oskusi ning loovad võrgustiku nii Eesti kui ka välismaa mõttekaaslaste ja valdkonna ekspertidega.

Koolijuhtide järelkasvuprogramm on haridus- ja teadusministeeriumi algatus, mida viiakse ellu koos haridus- ja noorteametiga Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles