Rebastest saavad Pirogovi platsil ametlikud Tartu tudengid

PM Haridusportaal
Copy
Tunamullune rebaste ristimine Tartus.
Tunamullune rebaste ristimine Tartus. Foto: Robi Zuts/Erakogu

Kolmapäeval ristitakse esmakursuslased sügiseste Tartu Tudengipäevade  tähtsündmuse käigus täieõiguslikeks Tartu tudengiteks.

Rebasteerimine algab kell 19 Pirogovi platsil. Ürituse lõpus ootab kõiki rebaseid tudengivande andmine, mis kinnitab nende staatuse Tartu tudengina. Rebaseid eesootav rada koosneb tudengielu peegeldavatest ülesannetest ja takistustest, mis valmistavad neid ette ülikooliaegseteks katsumusteks. Hilisõhtul ootab värskeid ristituid Naiiv, et leida endale uued sõbrad Värske Liha peolt.

Neljapäeval kutsume kõiki üritusele Sahtlist välja, kus tARTu poe vabas õhkkonnas on võimalus esitada oma loomingut. Hilisõhtul saavad kõik nii vähema kui ka rohkema tantsukogemusega noored oma jalad villi tantsida Öötantsupeol, mis toimub Aparaaditehase hoovis.

Ka reedel õhtu ei tõota tantsulembelistele puhkust ja kogu öö saab tantsida Tasa prallel ehk Silent Discol. Tantsulõvide katsumuseks kujuneb sel õhtul siiski tantsumaraton - võidab see, kelle puus nõksub ja jalg tatsub kuni päikesetõusuni.

Nädalavahetusel toimuvad spordiüritused Ekstreem ja Professorijooks. Ekstreemi käigus saab linnarahvas jälgida, kuidas osalejad Kaarsillal ja Emajõe kallastel oma jõu proovile panevad. Keskpargis toimuval Professorijooksul läbivad Tartu kõrgkoolide õppejõud meeleolukaid ülesandeid, mis on innustust saanud ülikoolielust.

Tartu Tudengipäevad toimuvad 20. septembrist kuni 26. septembrini. Kõigil tudengipäevade üritustel osalemiseks on nõutud immuniseerimistõend, Covid-19 läbipõdemise tõend või hiljemalt 72 tundi enne ürituse algust tehtud PCR-testi negatiivset testitulemust tõendav sertifikaat. Festivali kavaga saab lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles