Ettevõtlik Kool valis välja edulugude konkursi 12 parimat

BNS
Copy
Taebla lasteaed osales konkursil lepatriinude virtuaalse laadaga. Pilt on illustreeriv
Taebla lasteaed osales konkursil lepatriinude virtuaalse laadaga. Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Haridusprogrammi Ettevõtlik Kool edulugude konkursi «Õppimine on põnev!» komisjon on 103 eduloost välja valinud 12 nominenti neljas  kategoorias.

Esmakordselt on nominentide seas ka lugusid, mille esitasid noored ise või nende vanemad,  teatas MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused. Laureaadid selguvad 4. novembril veebi vahendusel toimuval hariduskonverentsil «Ennast juhtiv väärtust loov noor ei ole imeloom!».

Ettevõtliku Kooli arendusjuhi Heidi Uustalu sõnul on märkamine ja tunnustamine äärmiselt vajalik. «See on suur kiitus meie kõikidele haridusasutustele, õpetajatele, lapsevanematele ja noortele, kes õppetöö käigus või ka selle välisel ajal viivad ellu märkimisväärseid algatusi, mis edendavad meie kõigi ettevõtlikkust,» lisas Uustalu. Tema sõnul on rõõmustav näha, et vaatamata möödunud keerulisele õppeaastale viidi koolides ja lasteaedades ellu mitmeid algatusi ja tegevusi, mis väärtustavad ettevõtlikku õpet. «Ettevõtlikult saab õppida igal ajal ja igal pool, seda tõestab ka meie tänavune edulugude konkurss, mille raames laekus hulganisti edulugusid distantsõppe ajast,» selgitas Uustalu.

Ettevõtliku Kooli üle-eestiline koordinaator Piret Torm-Mirontšik tõi välja, et paljudes esitatud projektides mängisid noored suurt rolli. «Mitmes loos olid noored just need, kes mõtlesid tegevused ise välja ja viisid ka ellu. Väga hea oli näha, et tegevused olid elulised ja et loodud oli ka tugev seos koolis õpitavaga,» selgitas Torm-Mirontšik.

Nominentide valimine toimus kahes osas: esialgu hinnati maakondlikul tasemel. Igast maakonnast esitati üleriigilisele hindamisele kolm parimat lugu, mida hakkasid seejärel hindama haridusvaldkonna eksperdid üle Eesti.

Hariduskonverentsil «Ennast juhtiv väärtust loov noor ei ole imeloom!» kuulutatakse välja laureaadid järgmistes kategooriates: «Parimad praktikad TULEMi rakendamisel» «Parim koostöötegu», «Ettevõtlik haridustegu» ja «Noorte algatus».

Kategooria: Parimad praktikad TULEMi rakendamisel

1. Mutukad ja putukad (Vändra gümnaasium)

2. Kuhu kõik mänguasjad kadusid? (Rohuaia lasteaed)

3. Õpilaselt õpilasele (Noarootsi kool, Palivere põhikool, Haapsalu Viigi kool, Uuemõisa lasteaed-algkool)

Kategooria: Parim koostöötegu

1.  Toila gümnaasiumi 9.–12. klassi õpilaste teadlikkuse tõstmine erinevate tegevuste kaudu õiglase kaubanduse nädalal (Toila gümnaasium)

2.  Valga gümnaasiumi õpilased võrgutavad koole molekulaargastronoomiaga populaarteaduse võrku (Valga gümnaasium)

3.  Ida-Virumaa noorte omaloominguliste laulude konkurss «Väike laul suurel laval» (Kohtla-Järve gümnaasium)

Kategooria: Ettevõtlik haridustegu

1.  Fenomenil põhinev õpe ja koolimess (Kohtla-Järve gümnaasium)

2. Lepatriinude virtuaalne taimelaat (Taebla lasteaed)

3.  Uuemõisa lasteaed-algkoolis tegutseb õpilasaktiiv  (Uuemõisa lasteaed-algkool)

Kategooria: Noorte algatus

1.  Sallivad semud (Paide Hillar Hanssoo põhikool)

2.  Gümnasistide nädal pandeemia tingimustes (Viljandi gümnaasium)

3.  Oksast onnini (Rohuaia lasteaed)

Edulugude konkurssi «Õppimine on põnev!» korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast ja selle eesmärk on soodustada haridusasutustes ettevõtlikku õpet ning ärgitada edulugude kaudu ka teisi koole ja lasteaedu leidma nutikaid lahendusi õppetööks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles