Aasta kooli tiitlile saab kandideerida nädala lõpuni

PM Haridusportaal
Copy
Võru gümnaasium
Võru gümnaasium Foto: Arvo Meeks

Eesti üldharidus- ja kutsekoolid saavad veel pühapäevani esitada end aasta kooli 2021 konkursile - osalemiseks tuleb kooliperel saata videoklipp, kaaskiri ja fotogalerii.

«Aasta kooli konkurss on võimalus väärtustada aga kooli tervikuna. Koolid saavad osaledes näidata oma kooli positiivset õpi- ja suhtluskeskkonda, häid õpetajaid, tublisid õpilasi ja vahvaid ettevõtmisi, mis sünnivad kogu koolipere ühisest pingutusest ja koostööst,» rääkis haridus- ja noorteameti projektijuht Kadri Ratas.

Aasta kooli tiitlile kandideerimiseks tuleb koolidel saata 26. septembriks aadressile aastakool@harno.ee lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri. Täpsed konkursi tingimused leiab veebilehelt.

Konkursi žürii valib kõikide osalejate seast välja 10 finalisti.

Žüriisse kuuluvad Anette Viin Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERR-i noortesaatest «Nova» ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa. Konkursi võitja selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kool 2021 avalikustatakse 5. novembril ETV otsesaates «Terevisioon».

Aasta kooli valitakse neljandat aastat. Mullu pälvis aasta kooli tiitli Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning esimese aasta kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool.

Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi poolt korraldatava aasta õpetaja konkursist, mille eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles