Eesti noored kutseõppurid asuvad Euroopa eakaaslastega mõõtu võtma

PM Haridusportaal
Copy
Kutseõppe tutvustus lastele, pilt on illustreeriv
Kutseõppe tutvustus lastele, pilt on illustreeriv Foto: Urmas Luik

Eesti eri kutsekoolide 17 õppurit asuvad järgmise nädala kolmapäevast pühapäevani Austrias Grazis toimuvatel kutsevõistlustel EuroSkills 2021 mõõtu võtma oma Euroopa eakaaslastega.

Viiruse tõttu koguni kaks korda edasi lükatud võistlustel hakkavad ligi 400 andekat noort üle Euroopa võistlema 38 kutsealal. Eestist asuvad võistlustulle Katrin Ansper Tallinna Ehituskoolist,

Vladimir Jušin Tallinna Kopli ametikoolist, Veiko Kook Tartu Kutseharidukeskusest, Egert Aug ja Kerly Väinsar Räpina Aianduskoolist, Matheus Leemet Tallinna Ehituskoolist, Kristjan Kaldma Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Janek Alekand Tartu Kutsehariduskeskusest, Sander Lillo Tartu Kunstikoolist, Merilin Kähar ja Carl-Henry Parts Tallinna Tööstushariduskeskusest, Maria Rezev Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Karl-Kevin Miinpuu Haapsalu Kutsehariduskeskusest,

Olesja Tumilovitš Tallinna Teeninduskoolist, Daniel Gold Kehtna Kutsehariduskeskusest ning Sander Aukust ja Frank Karro Estonian Business Schoolist ja Tartu Kutsehariduskeskusest.

Siiani on Eesti noored koju toodud kokku 20 meisterlikkuse medalit, viis kulda, kolm hõbedat ja üheksa pronksi.

Üleeuroopaliste kutsemeistrivõistluste EuroSkills eesmärk on tutvustada erinevaid kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning seeläbi arendada kutseõpet terves Euroopas. Võistlused võivad olla nii individuaalsed kui ka meeskondlikud. EuroSkillsil võistlevad kuni 25-aastased noored, sel aastal erandina kuni 26-aastased.

EuroSkillsi võistlused annavad hea võimaluse tutvuda lähemalt erinevate kutsealadega ja võrrelda Eestis õpetatavate erialade taset teiste Euroopa riikidega. Samuti peegeldavad võistlused Euroopa maade kutsestandardeid ja nõudeid kvalifikatsioonile. Iga riigi noortel kutsemeistritel on võimalus oma oskused ja teadmised proovile panna ning võrrelda neid sama ala õppivate Euroopa noortega. EuroSkillsi võistluste žüriides osalevad ekspertidena ka Eesti kutseõpetajad. Saadud kogemus annab hea võimaluse erialade edasiarendamiseks Eesti kutsekoolides.

EuroSkillsi võistlusi koordineerib WorldSkills Europe. Võistluste arendamises löövad kaasa kõik organisatsiooniga ühinenud riigid. Eestit esindab haridus- ja noorteamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles