Tallinna Ülikool tunnustas lasteaeda haridusuuendusliku algatuse auhinnaga

PM Haridusportaal
Copy
Lasteaednikud mõtlesid välja uue strateegia eesti keele õpetamiseks. Foto on illustratiivne.
Lasteaednikud mõtlesid välja uue strateegia eesti keele õpetamiseks. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna Tuule lasteaed pälvis auhinna uudse strateegia eest, mis aitab muu emakeelega lastele edukamalt eesti keelt õpetada.

Haridusuuendusliku algatuse auhinna andsid lasteaiale reedel toimunud hariduskonverentsil üle Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudi direktor Tiia Õun ja haridusinnovatsiooni prorektor Kristi Klaasmägi.

Lasteaia haridusuuendusliku algatuse eemärk oli toetada süsteemselt ja tõenduspõhiselt mitte-eesti kodukeelega laste eesti keele oskuse kujunemist. Selleks arendasid lasteaia töötajad välja keeleõppe strateegia ning rakendasid seda oma lasteaias. Hiljem tehtud uuringu tulemused näitasid, et strateegia oli tulemuslik – Tallinna Tuule lasteaia mitte-eesti kodukeelega laste eesti keele oskus arenes.

Programmi raames viidi muutused läbi ka õppe- ja kasvatustegevuste korralduses ja rühmade füüsilises keskkonnas. Lisaks läbisid lasteaia õpetajad teemakohaseid koolitusi ning koostasid eesti keele õpimapid. Sel õppeaastal liigub lasteaed edasi mitte-eesti kodukeelega laste eesti keele oskuse hindamise mudeli väljatöötamise poole. Muutuste elluviimist lasteaias toetas TLÜ koolieelse lasteasutuse juhtimise arenguprogrammis osalemine.

Tallinna Ülikooli hariduskonverents «Kuidas haridus uueneb?» keskendus tänavu sellele, kuidas ülikool hariduse uuenemisele kaasa aitab. Näiteks tutvustasid konverentsi kõnelejad tõenduspõhiseid teenuseid, mille on loonud haridusteadlaste ja tegevõpetajate meeskonnad perioodil 2018–2021.

Konverentsi avasid haridus- ja teadusminister Liina Kersna ja Tallinna Ülikooli rektor Tõnu Viik. Konverentsil tutvustas Eesti haridusteadlaste paremik haridusasutustele uuenduste toetamiseks loodud praktilisi lahendusi, anti üle haridusuuendusliku algatuse auhind ning üritusest võttis osa 300 inimest – seda nii veebi teel kui kohapeal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles