Maaülikool otsib instituutidele juhte

PM Haridusportaal
Copy
Muutub Maaülikooli akadeemiline struktuur.
Muutub Maaülikooli akadeemiline struktuur. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tuleva aasta algusest muutub Eesti Maaülikooli akadeemiline struktuur ning ühes sellega hakatakse otsima avalikul konkursil mitmele instituudile direktorit.

Ülikoolil on plaan ühendada oma viis instituuti kokku kolmeks ning seoses sellega otsitakse direktorit põllumajandus- ja keskkonnainstituudile, metsanduse ja inseneeria instituudile ning veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudile.

Maaülikooli rektor Mait Klaassen selgitas, et struktuurireformi eesmärk on tihendada ülikoolisisest ja ettevõtlusalast koostööd, et õpe ja teadus oleksid tugevamad ja pakuksid ühiskonnale veelgi enam teadmisi ja väärtusi.

Instituutide juhid saavad rektoraadi liikmena võimaluse senisest rohkem ülikooli arengus kaasa rääkida, aga ka suurema vastutuse ülikooli ja selle fookusvaldkondade arengu eest.

Direktori kohale võib kandideerida isik, kellel on teaduskraad, akadeemilise organisatsiooni või akadeemilise organisatsiooni üksuse juhtimise kogemus ja pädevus vähemalt ühes instituudiga seotud õppe- ja/või teadusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles