Priimetsa kool saab 2 miljoni euroga uue spordikompleksi

BNS
Copy
Valga Priimetsa koolile spordikompleksi ehitamiseks kuulutati välja hange.
Valga Priimetsa koolile spordikompleksi ehitamiseks kuulutati välja hange. Foto: Tiit Loim

Valga vallavalitsus kuulutas välja riigihanke Priimetsa kooli uue 995,5-ruutmeetri suuruse spordikompleksi rajamiseks, tööde maksus ületab eelduslikult 2 miljonit eurot.

Valga vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul on vajadus spordihoone järele suur ning uut halli hakkavad lisaks Priimetsa kooli enam kui 320 õpilasele kasutama ka Valga põhikooli ja Valga gümnaasiumi õpilased ning spordiklubid.

Vallavanema sõnul saab staadion koos hoonega ka uue tribüüni, mis koosneb staadioninõlval asuvatest pealtvaatajatele mõeldud pingiridadest. Lisaks uue spordihoone ehitamisele rajab vald ka külastajate sõidukite tarvis uue parkla, kus hakkab kohti olema 20 sõidukile ja vähemalt 40 jalgrattale ning korrastab ümbritsevat haljastust, teatas Valga vald.

Valga keskstaadioni ala, kuhu uus hoone rajatakse, jääb Vabaduse, J. Kuperjanovi, E. Enno ja Kungla tänavatest ümbritsetud kvartali keskele. Kinnistu kirdenurka sprindi jooksuraja stardi asupaiga juurde rajatava staadionihoone spordisaal täidab ühtlasi koolide võimlafunktsiooni.

Muinsuskaitsealal asuma hakkav uus spordikompleks hakkab arhitektuuriliselt ühendama kaasaegset ja kaitsealust linnaruumi ühtseks läbilahendatud tervikuks, ehitatav hoone jääb tänavaruumi suhtes varju ja on vaadeldav peamiselt staadioni poolt.

Krundi pindala suurus on 23 426 ruutmeetrit, hoone ehitusalune pind 984,3 ruutmeetrit, avatud brutopind 1647,9 ruutmeetrit ning hoone maht 7350 ruutmeetrit.

Valga vallavalitsus ootab pakkumisi 7. oktoobrini, tehtavad tööd tuleb edukal pakkujal lõpule viia 15 kuu jooksul peale hankelepingu sõlmimist.

Eelduslikult enam kui 2 miljonit eurot maksvaid töid rahastab 800 000 euroga ka haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles