Avanesid eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe taotlusvoorud

BNS
Copy
Toetust saavad taotleda välistudengid Eestit käsitleva uurimistöö kirjutamiseks. Fotol välistudengid Tartu ülikooli ees. Pilt on illustratiivne.
Toetust saavad taotleda välistudengid Eestit käsitleva uurimistöö kirjutamiseks. Fotol välistudengid Tartu ülikooli ees. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Alates neljapäevast on avatud eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe (EKKAV) sügisesed taotlusvoorud.

Toetust saab taotleda neljas voorus: stipendium Estophilus, lühiajaliste Eesti-teemaliste loengute toetus, välisülikoolide eesti keele ja kultuuri õppe täiendavate külalisloengute toetus ja eesti keele talvekursuste stipendium välisüliõpilastele, teatas haridus- ja noorteamet. Taotlusi saab esitada 15. oktoobrini.

Stipendium Estophilus on mõeldud välisriikide kodanikest välisriikide kõrgkoolide bakalaureuseõppe viimase aasta üliõpilastele, magistrantidele, doktorantidele ning doktorikraadiga uurijatele Eestis viibides Eestit käsitleva uurimistöö kirjutamiseks või selleks materjali kogumisel üheks kuni viieks kuuks. Stipendium koosneb elamiskulude katmiseks mõeldud stipendiumist, mille suurus on 500 eurot kuus ning sõidustipendiumist.

Eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe programmi raames toetatakse Eesti-teemalisi lühiajalisi loengusarju välisülikoolides. Eesti-teemaliste loengute rahastust võib taotleda kõrgharidusega Eesti kodanik või välismaalane, kelle haridus või kogemus tagab pädevuse Eesti-teemaliste loengute pidamiseks väliskõrgkoolis, kus kavandatavate loengute läbiviimise perioodil ei toimu õppekaval põhinevat eesti keele ja kultuuri õpet. Rahastuse taotlemise eeldus on taotleja eelkokkulepe välisülikooliga Eesti-teemaliste loengute pidamiseks.

Eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe programmi raames on avatud taotlusvoor välisülikoolide eesti keele ja kultuuri õppe täiendavate külalisloengute toetuseks, eesmärgiga süvendada ja arendada kohapealset eesti keele ja kultuuri õpet ning suurendada huvi Eesti ning eesti keele ja kultuuri vastu. Taotluse külalislektori kutsumiseks saavad esitada välisülikoolide eesti keele õppejõud. Külalislektorile makstakse loengutasu ja vajadusel kompenseeritakse sõidukulud ühikuhindade põhjal.

Eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe toel pakutakse eesti keele õpet alustanud välisüliõpilastele igal aastal stipendiumi raames tasuta õppekohti eesti keele ja kultuuri suve- ja talvekursustele. Sellel sügisel saab esitada stipendiumitaotluse Tallinna Ülikooli eesti keele talvistel veebikursustel osalemiseks tuleva aasta 10.–21. jaanuaril.

Taotlemine toimub elektrooniliselt spetsiaalses keskkonnas.

EKKAVi raames on Eesti riigi toel välisülikoolidesse lähetatud eesti keele ja kultuuri lektorid ning jagatakse stipendiume ja õppevara, toetades seeläbi eesti keele õppimist ja õpetamist üle kogu maailma. Välisõppe sihtrühm on välisriikide kõrgkoolides õppivad üliõpilased, välisõppekeskuste asukohariikide arvamusliidrid ja asjatundjad ning eesti keele ja kultuuri huvilised kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles